Een recept voor gevulde aardappels met salie en ansjovis.
Wil je wel eens wat anders dan saaie gekookte aardappels en je gasten letterlijk verrassen? Daar is dit recept ideaal voor en nog lekker ook.
Ingrediënten gevulde aardappels
Voor 4 personen
- 8 grote vastkokende aardappels
- 8 ansjovissen
- 8 salieblaadjes
- een appelboor
Tip: kies bij het boodschappen doen het liefst voor een lekkere aardappel die al smaak van zichzelf heeft; bijvoorbeeld de Roseval aardappel.
De gevulde aardappels maken
Verwarm de oven voor op 220°.
Schil de aardappelen niet, maar was ze zodat er geen zand meer op zit. Maak met de appelboor een gat in de aardappel. Zorg ervoor dat je niet helemaal door de aardappel heen boort. De truc is om de boorkern er zo heel mogelijk weer uit te krijgen, je hebt dat verderop in de bereiding nodig om een optimaal verrassingseffect te bewerkstelligen. Vul de aardappel met 1 ansjovis en 1 blaadje salie. Snijd van de boorkern de onderste helft af en gebruik de bovenste helft om het gat in de aardappel weer af te sluiten, het liefst met het bijpassende stukje. Zo lijkt de aardappel weer een gewone aardappel.
Herhaal dit voor alle aardappels.
Zijn alle aardappels gevuld, wrijf ze dan in met een beetje olijfolie en doe ze in een ovenschaal. Je dekt deze schaal af met aluminiumfolie. Zet de ovenschaal in de oven. Door met een vork in de aardappel te prikken weet je of deze bijna gaar is. Hoe lang ze precies in de oven moeten hangt af van de grootte van de aardappels, maar ik doe ze meestal een uur in de oven. Beter te lang dan te kort.
Opdienen
Leg de aardappels op de borden met de rest van je menu dat je je gasten voorzet en geniet van de verbaasde gezichten als ze deze gevulde aardappel aansnijden.
Eet u smakelijk!
Wij aten deze aardappels bij wellicht de lekkerste biefstuk met salsa verde
Wendy & Jeroen
Graag maak ik gebruik van jullie recepten
en vandaag gaan wij die aardappels eten met ansjovis en laat jullie weten van het resultaat.
de aardappelen waren lekker maar met 1 uur redden wij het niet zeker 2 uur en toen waren ze gaar, wij haddeen ze in de combi oven .
leuk dat je ons recept gebruikt hebt en dat het lekker was. Goede tip dat je voor dikkere aardappels 2 uur moet inruimen in de planning
heel lekker!!!
Als je ze dan toch bij de lekkerste biefstuk ooit serveert, kun je behalve de salie en ansjovis ook spek in de aardappel doen, dan istie helemaal af!