Alle recepten

Ontbijt

Havermout
Met dit extra gezonde havermout recept eet je de hele week een smakelijk en gevarieerd. Deze overnight oats besparen je tijd, zijn gemakkelijk én lekker.

Wentelteefjes
Met dit recept kun je zelf wentelteefjes maken als toetje of als ontbijt. Je zet de wentelteefjes in een handomdraai op tafel.

Lunch

Friese Boffert (trommelkoek)
Een lekker lunchrecept. Ook geschikt voor bij de High Tea en zeker tijdens de kerstdagen.

Tonijn tortilla
Een lekker lunchrecept voor een tortilla met tonijn.

Zoetigheden

Appeltaart zonder suiker
Een lekkere appeltaart zonder suiker… kan dat? Ja dat kan. Hier een appeltaart-recept met goede alternatieven voor geraffineerde suiker.

Chocoladetaart met cranberry’s
Dit is een recept voor goddelijke cranberry-chocoladetaart. Net even anders en verrassend.

Rauwe Chocolade
Zelf rauwe chocolade maken is heerlijk, gezond en niet ingewikkeld. Lees hier hoe je dat zelf kunt maken.

Scones
Maak met dit recept zelf eenvoudig echte Engelse scones die je kunt serveren bij de High tea.

Tapas

Albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus)
Recept voor heerlijke spaanse gehaktballetjes in tomaten saus. Lekker voor bij een tapasborrel.

Geroosterde puntpaprika’s
Zout, zout en vet. Een lekkere tapa dus.

Gezouten Amandelen
Een essentieel onderdeel van alle tapasborrels.

Dadels met geitenkaas en spek
Dit lekkere recept voor dadels is een perfecte toevoeging aan je tapas-menu. Vul de dadels met geitenkaas en wikkel er spek (of serranoham) omheen.

Kwartelei met Piementos Asados
Deze tapas combineert de overheerlijke Pimientos Asados met een echt Spaans topingrediënt: het kwartelei.

Moorse kipspiesjes
Heerlijke Moorse kipspiesjes. Heb jij wel eens lekkerdere gegeten? Stuur ons dan het recept.

Gemarineerde Olijven
Heerlijke gemarineerde olijven. Lekker zelf maken, voor bij de Tapas.

Patatas Bravas
Een van de klassieke tapas die niet mag ontbreken bij een tapas avond. Maak ze met dit recept zelf.

Pincho de Champiñon
Verrassende pincho met champignons.

Pinchos Morunos
Heerlijke kruidige spiesjes uit Noord-Spanje.

Pincho Sprot met aubergine- en tomaatsalsa
Lekkere verfrissende pincho met sprot en aubergine- en tomaatsalsa.

Pimientos Asados (gegrilde paprika)
Een recept voor Spaanse gegrilde paprika’s. Heerlijk voor bij de tapas.

Spaanse kip met knoflook
Met dit recept maak je heerlijke Spaanse kip met knoflook. Een heerlijke tapa om met vrienden te delen.

Sprot al Horno
Heerlijke simpele tapas van sport uit de oven.

Sausen en smeersel

Aioli
Een stap-voor-stap beschrijving hoe je zelf aioli maakt.

Aioli Catalaanse variant
Met dit recept maak je zelf Catalaanse aioli. Dat is aioli zonder ei. Voor de echte knoflook-liefhebbers.

Argentijnse chimichurri met Cote de BoeufArgentijnse Chimichurri
Maak zelf Argentijnse chimichurri. Een licht zure, pittige saus die perfect combineert met rundvlees van de bbq of grill

Guacamole
Met dit recept maak je heerlijke guacamole. En je krijgt inside-information uit Mexico over hoe je het makkelijkst een avocado bereidt.

Klassieke kruidenboter
Met dit recept maak je zelf heerlijke klassieke kruidenboter voor bij de barbecue.

Mojo Rojo
Mojo Rojo is een lekkere dipsaus van de Canarische eilanden. Hier vind je een recept om het zelf te maken.

Mole Poblano
Maak deze magische Mexciaanse chocoladesaus

Olijventapenade
Een recept voor het maken van olijvenkaviaar. Een tapenade van zwarte olijven en ansjovis

Pesto
Zelf pesto maken. Eenvoudig en erg lekker. Gebruik goede olijfolie voor het beste resultaat.

Salsa Verde
Een recept voor een verrassende groene saus. Deze saus past heel goed bij biefstuk, aardappelen of lam.

Satesaus
Met dit recept maak je zelf de lekkerste satésaus of pindasaus. Met mooi stap-voor-stap foto’s.

Italiaanse basis tomatensaus
Maak een Italiaanse basis tomatensaus met een pittige smaak.

Zwarte bonensaus
Maak dit originele Mexicaanse recept. Heerlijk bij de kip fajitas. Of over de nachos uit de oven.

Voorgerecht & Soep

Brandnetelsoep
Maak zelf brandnetelsoep met dit recept. Een gastpost van ons neefje luuk (9 jaar).

Gazpacho
Met dit recept maak je eenvoudig zelf gazpacho. Een koude Spaanse soep, perfect voor warme zomerdagen.

Mexicaanse kippenbouillon
Een pittige Mexicaanse kippenbouillon.

Pompoensoep
Met dit recept maak je heerlijke, stevige pompoensoep. Wij maakten de soep met pompoen uit eigen tuin. Smullen!

Ravioli
Met dit recept maak je zelf ravioli. Gevuld met Pesto en tamme kastanjes.

Rilette van eend
Met dit recept maak je heerlijk smeuïge Rilette van eend. Een perfect voorgerecht voor kerst.

Vitello Tonnato
Maak deze heerlijke Italiaanse klassieker helemaal zelf. Van de fricandeau tot de saus.

Bijgerecht

Appelmoes
Zelf appelmoes maken. Heel simpel en erg lekker. Bevat ook een tip hoe je de appelmoes kunt bewaren.

Gevulde aardappels met salie en ansjovis
Wil je wel eens wat anders dan saaie gekookte aardappels en je gasten, letterlijk, verrassen? Daar is dit recept ideaal voor en nog lekker ook.

Limoen-worteltjes uit de oven
Zoek je een verrassend groentegerecht? Probeer deze: een fris en kleurrijk recept met worteltjes en limoen. Heerlijk, en net even anders.

Ghee
Maak zelf ghee. Een typisch Indiaas ingrediënt dat veel gebruikt wordt in gerechten uit India.

Indiase Raita
Server deze heerlijke frisse Indiaase yoghurtsaus bij een pittige Indiase curry.

Mexicaanse maistortilla’s
Zelf Mexicaanse maistortilla’s maken met dit recept.

Spaanse linzen
Een lekker recept met linzen. Als we dit recept voor vrienden maken krijgen we ook vaak verbaasde reacties “hé, dit is lekker. Ik wil zelf ook wel eens wat met linzen maken, maar weet dan nooit wat”. Nou, dit receptje is een aanrader.

Gemarineerde Tomaten
Een explosieve tomatensalade 🙂

Wortelsalade
Dit is een echte Wendy-salade. Fris, fruitig en gezond. En in tien minuten klaar. Je kunt er ook nog wat plakjes banaan bij doen als je het nog net iets zoeter wilt maken. Wij vinden deze salade zo het lekkerst.

Hoofdgerecht

Biefstuk met Salsa Verde
Een overheerlijk biefstuk recept met salsa verde. De combinatie van ingrediënten maakt dit tot een verrassende combinatie met een ware smaak explosie tot gevolg.

Boeuf Bourguignon
Een heerlijke stoofschotel voor in de winter. Geduld en lekkere ingrediënten geven een goddelijk resultaat.

Bolognese saus
Luie pasta bolognese. Heerlijk om in het weekeinde een grote hoeveelheid te maken zodat je er later in de week ook nog van kunt genieten.

Chili con carne
Maak zelf de originele chili con carne.

Citroen-kip uit de oven
Een recept voor kip uit de oven gevuld met citroen, knoflook, tijm en rozemarijn. Het beste resultaat krijg je als je de kip langzaam laat garen, dus je moet wel even geduld hebben.

Cote de Boeuf op de BBQ
Verwen jezelf en je gasten met dit heerlijke en spectaculaire stuk vlees. Ideaal geschikt voor op de BBQ.

Coq au vin
Dit bijzondere recept voor coq au vin is van de sterrenchef Raymond Blanc. Maak stap-voor-stap dit verrukkelijke klassieke Franse recept.

Franse gehaktballen
Verrassende Franse lamgsgehaktballen. De Hollandse gehaktbal kan hier nog wel wat van leren.

Kip in zout uit de oven
Deze kip in zout uit de oven is de malste kip die je ooit gegeten hebt.

Perfecte kip uit de oven
Maak de perfecte kip uit de oven volgens Heston Blumenthal’s recept.

Kip Fajitas
Maak heerlijke Mexicaanse kip fajitas. Maak dit recept zelf zonder zakjes of pakjes.

Kip Tikka Masala
Een recept voor heerlijke Indiase curry: kip tikka masala. Een stap-voor-stap beschrijving hoe je de kip marineert en de saus maakt, geïllustreerd met foto’s.

Kip Teriyaki
Een recept voor heerlijke Japanse Kip Teriyaki te maken. Simpel en eenvoudig, maar o zo lekker.

Marokkaanse lamstajine
Een recept voor feestelijke Marokkaanse lamstajine. Perfect voor feestelijke gelegenheden.

lasagneLasagne
Een heerlijk groenterijk lasagne-recept waar je hebberig van wordt. Geïnspireerd op het familierecept van Michelangelo.

lasagneOssobuco
Deze ossobuco is een heerlijk traditioneel Italiaans recept. Maak hem nu zelf.

Ragù van eend
Een verrassende Ragù van eend.

Runderrollade in rode wijn
Deze Italiaanse stoofschotel met runderrollade heeft een goddelijke saus.

Saltimbocca
Saltimbocca, Italiaans voor ‘Springt in de mond’, is een ware Italiaanse klassieker.

Tonijn in grapefruitsap
Met dit heerlijke recept voor tonijn in grapefruitsap van Jamie Oliver zet je een heerlijk visgerecht op tafel.

Zelf verse pasta maken
Zelf pasta maken is lekker en niet heel ingewikkeld. Deze stap-voor-stap beschrijving met foto’s helpt je op weg.

Dessert

Bokkepootjesijs
Dit recept beschrijft hoe je eenvoudig zelf bokkepootjes ijs kunt maken. Lekker en verrassend.

Crêpes Suzette
Met dit recept maak je eenvoudig zelf de lekkerste crêpes Suzette. Dit recept is ook geschikt voor kinderen.

Koningin-der-toetjes
Heb je wel eens iets gemaakt waarna alle dames unaniem je om het recept vragen? Dit is je kans. Gemarineerd rood fruit met witte chocolade mousse.

Lavendelijs
Met dit recept maak je zelf lavendelijs zonder ijsmachine. Waanzinnig lekker.

Poffertes
Met dit recept maak je zelf echte poffertjes. Voor kinderen van alle leeftijden (van 2 tot 80 jaar).

Tiramisu
Met dit niet te zoete tiramisu recept zet je een ware traktatie op tafel.

12 reacties

  1. Marie Anroinette Peetoom zei:

    Jullie Boeuf Bourgonion is werkelijk voortreffelijk..
    We hebben gesmuld !

    maart 1, 2016
    Beantwoord
  2. Harry zei:

    Beste Jeroen & Wendy,

    Is er een eenvoudige manier om een recept te printen met ALLE foto’s die er bij horen?
    Als ik bv het laatste recept wat ik per e-mail heb gekregen van jullie bekijk in de mail, de patatas bravas, dan is alleen de laatste foto zichtbaar in de mail. Van de andere foto’s zie ik alleen de html-code staan maar geen foto’s. Ook op de website lukt het me niet om een recept compleet te printen. Ik hoor graag of en hoe die mogelijkheid bestaat.
    Mvg,

    maart 16, 2016
    Beantwoord
    • Jeroen kookt (voor) goddelijke recepten
      Jeroen zei:

      Hoi Harry, Die mogelijkheid is er niet. Tenminste. als je in je browser met ctrl+p de pagina print komt hij er niet mooi uit. Hij staat wel op het wensenlijstje om toe te voegen. Ik moet er een keer tijd voor maken. Groet Jeroen

      maart 16, 2016
      Beantwoord
  3. Mickey zei:

    Heb eerdaags een etentje met vriendinnen. Ga zeker je tapasgerechten maken

    oktober 11, 2016
    Beantwoord
  4. Herman zei:

    Wij hebben het recept voor rollade in rode wijn saus geprobeerd. Wat een feest werd dat. Wijzelf en de gasten waren enorm onder de indruk; wat heerlijk. Ook de Tira Misu was een schot in de roos. Volgens mij kunnen al onze kookboeken de deur uit en durven wij blind te gaan varen op de recepten van jullie.

    december 18, 2016
    Beantwoord
    • Jeroen kookt (voor) goddelijke recepten
      Jeroen zei:

      Beste Herman. Bedankt voor dit geweldige compliment. Gelukkig hebben we na een tijdje stilte weer een paar recepten in de pipe-line die de komende weken op het blog verschijnen. Heb je je al aangemeld voor de nieuwsbrief? Wendy & Jeroen

      december 18, 2016
      Beantwoord
  5. Sheila Koster-Dijkstal zei:

    Super wat een leuke site ! Krijg er veel kookhulp en ideen door..

    december 25, 2016
    Beantwoord
  6. Nicolet zei:

    Hallo .Ik heb al zo vaak een recept van een heerlijke lasagne gezocht en ja….ik heb het nu gevonden…..Superlekker….

    januari 7, 2017
    Beantwoord
  7. Anjani zei:

    Hi!
    Heerlijke tikka massala!!! Zou je het recept van de boterkip ook kunnen plaatsen?
    Ben zo benieuwd….?
    Griet,
    Anjani

    juni 5, 2017
    Beantwoord
    • Jeroen kookt (voor) goddelijke recepten
      Jeroen zei:

      Hi. De boterkip is helaas nog niet gelukt. De zoektocht duurt voort

      juni 5, 2017
      Beantwoord
  8. Linda zei:

    De lasagne is fantastisch!!!
    Dit weekend met visite ga ik de lasagne weer maken! Zeker weten dat het weer smullen wordt! Dank voor het lekkere recept!

    november 9, 2017
    Beantwoord
    • Jeroen kookt (voor) goddelijke recepten
      Jeroen zei:

      hoi Linda, wat leuk om zo’n compliment te krijgen! geniet ervan.

      november 9, 2017
      Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *