Kookboeken Spaanse keuken

Deze kookboeken voor de Spaanse keuken staan bij ons in de kast en worden met enige regelmaat uit de kast gehaald voor inspiratie

De smaken van Spanje – Claudia Roden

de-smaken-van-spanjeBy far ons favoriete kookboek met Spaanse recepten. Claudia heeft heel Spanje afgereisd op zoek naar de meest bijzondere streekgerechten. Het boek is ingedeeld in de volgende hoofdstukken: hapjes vooraf, bouillons en sausen, soep, eiergerechten, hartige pasteien, groente gerechten, rijst en pasta, gestoofde bonen en kikkererwten, vis en andere zeedieren, gevogelte en klein wild, vleesgerechten, nagerechten en gebak en dranken. Het boek start met een uitgebreide beschrijving van de geschiedenis en cultuur van Spanje, de regio’s en informatie over Spaanse ingredienten, keukengerei en basistechnieken. In dit boek vind je voor ieders smaak en voor ieder moment een gerecht. Een van mijn favoriete recepten is “Kip met garnalen, amandelen en chocolade”. Elke keer als ik het boek open sla krijg ik honger en zie ik het ene na het andere recept dat ik wil klaar maken. Bij het lezen van de recepten en de verhalen bij de recepten waan je jezelf in Spanje. Heerlijk om zo al in de voorbereiding in de stemming te komen.
De Smaken van Spanje

Het tapas boek – Simone en Ines Ortega

het-tapas-boekTijdens onze eerste culinaire vakantie naar La Palma speelde dit kookboek de hoofdrol. Een heerlijk tapasboek van moeder en dochter Ortega. Het boek is ingedeeld in de hoofdstukken: groente, eieren en kaas, vis en vlees. Aan het einde van elk hoofdstuk staan mooie foto’s van de gerechten waarvan het water je in de mond loopt. In het laatste hoofdstuk komen 10 topchefs aan het woord met hun toprecepten. Alle recepten zijn eenvoudig thuis klaar te maken. Ik heb al veel tapas gemaakt uit dit boek en je krijgt al snel het idee dat de Spaanse keuken geen geheimen meer voor je kent. Maar elke keer als je opnieuw bladert lijkt het erop alsof er gerechten in staan die de vorige keer aan je aandacht waren ontsnapt.
Het tapas boek

De Spaanse keuken – Pepita Aris

de-spaanse-keuken Het boek doet in zijn stijl een beetje ouderwets aan. Maar het leuke is dat ongeveer de eerste helft van het boek besteed wordt aan een uitgebreide beschrijving van typisch Spaanse ingrediënten en producten. Je zou willen dat je allemaal om de hoek kunt kopen. Het boek is verder ingedeeld in de hoofdstukken: tapas, eieren en soep, salades en groenten, rijst en pasta, vis en schaal- en schelpdieren, gevogelte en vederwild, vlees en haarwild, nagerecht en gebak. Ik weet niet wat het is met dit boek maar ik krijg hier minder honger van dan de andere twee boeken. Terwijl er toch een paar tapas zijn die we zeer regelmatig maken: gezouten amanadelen en gemarineerde olijven
De Spaanse keuken

Heb je zin gekregen om zelf tapas te maken? Kijk dan bij onze Tapas recepten.

Ben jij de eerste die reageert?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *