Een recept voor Mexicaanse nachos uit de oven ~ Ik schreef het al eerder: er is niets lekkerder dan na een hectische reis een schaal met nachos uit de oven eten, tenminste als je naar het strand van Mexico reist. Je moet dan wel eerst van de schrik bijkomen. Want ze gieten gewoon een zwarte saus over die nachos. Dat schreef ik bij deze zwarte bonensaus die ook in dit recept een hoofdrol vervult. Wat…

Lees meer Nachos uit de oven

Mexicaanse recepten

Een recept voor Mexicaanse maïstortilla’s ~ Wie ons weblog een beetje volgt weet dat wij fan zijn van de Mexicaane keuken. Zo maken we regelmatige deze kip fajita’s. Als we dit in het weekend maken en we genoeg tijd hebben dan maken we ook zelf de tortilla’s. Sindskort hebben we zelfs geïnvesteerd in een tortilla pers. Dit maakt het nog leuker, makkelijker om zelf tortilla’s te maken. Maar het kan ook zonder. We laten je…

Lees meer Zelf tortilla’s maken

Mexicaanse recepten

Een recept voor pollo con mole poblano. Mexicaanse rode mole saus ~ Al jaren speur ik in boekenwinkels naar een goed kookboek over de Mexicaanse keuken. De meeste kookboeken die ik bekeken heb spraken mij niet aan. Te simpel. Niet authentiek genoeg. Niet echt Mexicaans. Tot ik dit boek tegen kwam: Cantina Mexicana. Een fantastisch boek. Heerlijke recepten. Echte authentieke smaken. Maar, ze zijn ook uitdagend. De recepten vragen om veel echte Mexicaanse ingrediënten die…

Lees meer Pollo con mole Poblano

Mexicaanse recepten

Een recept voor een Mexicaanse kruidenmengsel ~ Met dit eenvoudige kruidenmengsel uit het boek La Cantina kun jij je gerechten een Mexicaans tintje geven. Gebruik het om je vlees of kip fajita’s te kruiden. Of gebruik het, zoals wij doen, in de beroemde Mexicaanse chocoladesaus: rode mole. Wat heb je nodig 1 el kaneel 1 el komijnpoeder 1 el gerookte paprikapoeder (pimenton) 2 tl piment 2 tl gemalen steranijs 1 tl gemalen kruidnagel Aan de…

Lees meer Mexicaanse kruidenmengsel

Mexicaanse recepten

Een recept voor een pittige Mexicaanse kippenbouillon ~ Ik wilde graag rode mole maken. Nou heb ik een fanastisch Mexicaanse kookboek. Echter, de meeste recepten in dit boek hebben een uitdaging. Bij het bestuderen van de ingrediëntenlijst valt het op dat het boek meestal verwijst naar 1 of 2 andere recepten uit hetzelfde boek. Zo ook met de rode mole. Je moet eerst de kippenbouillon maken voordat je aan de slag kunt met hetgeen je…

Lees meer Mexicaanse kippenbouillon

Mexicaanse recepten

Een recept voor kip fajita wraps ~ Dit gerecht is een van de huisfavorieten. Kip fajitas brengt, net als de guacamole, goede herinneringen aan Mexico naar boven. Dit recept is een eenvoudige manier om heerlijke fajitas te maken. Zonder zakje. Simpel en gezond. En natuurlijk veel lekkerder dan een kant-en-klaar pakketje uit de supermarkt. Een fajitas-recept is een zachte maistortilla met reepjes vlees erin. Mijn favoriete vulling is kip en die zullen we hier dan…

Lees meer Kip Fajita’s

Mexicaanse recepten

Een recept voor Mexicaanse zwarte bonensaus~ In 2001 ging ik op vakantie naar Mexico. Na een lange vliegreis, cultuurschok en hectische busrit door Cancún kwamen we om acht uur ’s avonds in het donker aan bij de jeugdherberg. Helaas. Die bestond niet meer. Wat nu? Eerst maar wat eten. Naast de jeugdherberg lag een restaurantje en daar ploften we neer met uitzicht op zee en bestelden nacho’s met guacamole. Wat een schok toen er een…

Lees meer Mexicaanse zwarte bonensaus

Mexicaanse recepten

Een recept voor chili con carne ~ Chili con carne. Zo’n heerlijk recept dat sommige mensen betitelen als comfort food. Het is zeker een recept dat na de uitbundige december feestmaand goed op zijn plaats is op het menu. We maakten het vroeger vaak toen we nog studeerden. Goedkoop, makkelijk en lekker. Wat wil je nog meer van een recept. Er hangt voor mij altijd iets magisch rondom dit recept, waarom weet ik niet. Mijn…

Lees meer Originele chili con carne

Mexicaanse recepten