Een recept voor salsa verde (groene saus).
Heb je wel eens meegemaakt dat basilicum, peterselie en munt samen strijden tegen kappertjes, augurkjes en ansjovis om de meeste aandacht in je mond terwijl ook de knoflook, azijn en mosterd graag op de eerste rang willen zitten? Deze salsa verde biedt je deze verrassende smaaksensatie en gaat erg goed samen met de stevige smaak van de lekkerste biefstuk ooit. En deze salsa is ook nog eenvoudig klaar te maken.
Ingrediënten salsa verde
Voor 4 personen
- Verse basilicum
- Verse munt
- Verse bladpeterselie
- Augurkjes
- Kappertjes
- Ansjovis
- Knoflook
- Rode wijnazijn
- Mosterd
- Olijfolie
- Peper en zout
Download onze salsa verde inkooplijst
De salsa verde maken
De truc bij deze salsa is om aandacht te schenken aan het fijnsnijden van de ingrediënten, hoe fijner gesneden, hoe subtieler de structuur en hoe beter je gasten kunnen genieten van de smaakexplosie die ze te wachten staat. Snij de basilicum, munt, bladpeterselie, augurkjes, kappertjes, ansjovis en knoflook heel fijn.
Doe alles wat je gesneden hebt in een kom en voeg peper, azijn, mosterd en olijfolie toe. Meng alles goed door en voeg als laatste nog een snufje zout toe.
Opdienen
Deze salsa past perfect bij de lekkerste biefstuk ooit. En als je over hebt kun je de dag erna heel goed iets lekkers maken met lamsvlees.
Eet u smakelijk!
Wendy en Jeroen
Hi, ik mis de hoeveelheden
Hoi Fred.
Goed punt. In de begin dagen van ons blog waren we nog niet zo scherp op de hoeveelheden omdat ik zelf vooral veel op gevoel kook.
Ik kan je de hoeveelheden niet precies geven maar ik kan je wel vertellen dat het van alles ongeveer gelijke hoeveelheden zijn. Ik hoop dat je daarmee aan de slag kunt. Op de foto’s zie je ook dat de hoopjes ongeveer even groot zijn. Ik denk dat je van de kappertjes wat minder volume moet gebruiken.
Voor de rode wijnazijn, mosterd en olijfolie is het een kwestie van erbij voegen in kleine hoeveelheden en dan proeven of het je bevalt. Dit hangt erg af van de scherpte van je mosterd en hoeveel je daarvan houdt.