Een recept voor een tapas van gegrilde lamskoteletten in knoflook-tijm-olie ~ Gegrilde lamskoteletten vind je op de kaart van ieder tapasrestaurant. Heerlijk mals gegrild vlees. Hoe maak je dat zelf? Dit vrij eenvoudige recept gaat je helpen. Het gerecht staat of valt uiteraard met hele goede lamskoteletten. Zoek een biologische slager bij je in de buurt en koop daar de lekkerste lamskoteletten. Ingrediënten gegrilde lamskoteletten Voor 2 personen als tapas 2 biologische lamskoteletten 1 teen…

Lees meer Lamskoteletten in knoflook-tijm-olie

Tapas recepten

Een recept voor Spaanse patatas bravas ~ Alweer een heerlijke tapas uit Logroño. Er zijn verschillende type tapas recepten. Sommige recepten maken een dressing waar ze de aardappels inleggen voordat ze worden gebakken of gefrituurd. Andere recepten combineren eenvoudig gebakken of gefrituurde aardappels en overgieten deze met een spicy saus. Zo ook dit recept. In een van de kleine tapasbars in Logroño serveren ze niets anders dan deze heerlijke patatas bravas. Iets oudere dames in…

Lees meer Patatas bravas

Tapas recepten

Een recept voor Pincho de Champiñon uit Logroño ~ Zoals regelmatige lezers van ons blog vast wel opgemerkt hebben: we houden van Logroño. En dan specifieker, we houden van de tapas en wijn uit de omgeving van Logroño. We hebben ons tijdens een van onze vakanties flink laten inspireren. Kijk maar hier, hier en hier. Zo ook met dit recept. Er zijn tapasbars waar ze niets anders doen dan de hele avond champignons bakken. Elke…

Lees meer Pincho van champignon uit Logroño

Tapas recepten

Een recept voor een pincho met sprot ~ Tijdens onze vakantie in Logroño in de Rioja-streek hebben we heerlijk genoten van de verschillende pinchos. Een van onze favoriete bars (Tastavin) serveerde alleen maar lekkere tapas, vandaar dat deze ook favoriet was. Op één avond hebben we bijna alle gerechten geproefd. Heerlijk. Deze pincho was zo verrassend dat hij direct de favorietenlijst binnen was gestormd. Vraag aan de bardame: “Wat zit er in? Dan kunnen we…

Lees meer Pincho met sprot en salsa

Tapas recepten

Een tapasrecept voor Sprot al Horno ~ Nadat wij onze droogkokers hadden gestrikt voor ons kookproject gingen we aan de slag met het menu voor de tapasavond. Nu hadden we al een vrij uitgebreid tapasassortiment maar er ontbraken nog wat vis-tapas. Carl en Simone zouden wel even een ‘paar’ recepten proberen en ons dan uitnodigen voor een proefavond. Na deze fantastische proeverij rolden wij tonnetje rond naar huis met een aangevuld tapasmenu én nieuwe favorieten.…

Lees meer Sprot al Horno, Spaans voor ‘Sprot uit de oven’

Tapas recepten

Het is 22:00 uur ’s avonds en na een donkere bochtige rit over het eiland naar ons vakantiehuisje hebben we best wel trek. Onze eerste culinaire vakantie op La Palma is begonnen. Deze eerste avond gaan we op zoek naar een leuk lokaal eettentje om na onze reis nog even wat lokale culinaire inspiratie op te doen. Met de auto naar het dichtstbijzijnde dorp. Niets. We rijden nog door twee andere dorpjes. Ook niets. Geen…

Lees meer Geroosterde puntpaprika’s

Tapas recepten

Een recept voor een heftige Spaanse tomatensalade In 2006 vloog ik met de dames-roeiploeg die ik toen coachte richting Trakai (Litouwen) om deel te nemen aan het FISU WK. Het was een gedenkwaardig WK, zowel om de prestatie van de dames, als om de heerlijke traktatie in het vliegtuig op de heenweg. (Culinairiteiten ín het vliegtuig, denk je nu met een frons…) Maar het zat zo. In het vliegtuig zat ik naast Josien, één van…

Lees meer Spaanse gemarineerde tomaten en knoflook

Tapas recepten

Een recept voor heerlijke gemarineerde olijven ~ “Hé,.. dat receptje met die olijven… staat dat niet op jullie website?” Een vraag van De Droogkokers. “Uhm. Jawel toch?!” Niet dus. Eerlijk gezegd deden Wendy en ik allebei de aanname dat ie er al wel op móest staan. Gewoon omdat we deze olijven zo vaak maken en omdat het vrij simpel is. Om jullie niet langer tekort te doen: hierbij de beste starter voor iedere borrel of…

Lees meer Gemarineerde olijven

Tapas recepten

Recept voor hartige amandelen ~ Deze mag eigenlijk nooit ontbreken bij een tapas(borrel), bij ons doet hij dat in ieder geval nooit. Nou ja, bijna nooit. Eigenlijk is dit de ideale tapas: eenvoudig om te maken, je kunt alle ingrediënten gewoon op voorraad hebben en je krijgt er dorst van. Dat is een goede reden om een lekkere rioja te openen. Ingrediënten gezouten amandelen Voor bij de Tapas-borrel Amandelen Boter Gerookte paprikapoeder (Picante) Cayennepeper Zout…

Lees meer Gebakken gezouten amandelen, lekker bij Tapas

Tapas recepten

Een recept voor kruidige Spaanse vleesspiesjes Tijdens onze vakantie in Logroño hebben we veel tapasbars bezocht, heel veel. Het schijnt dat ze de beste van Spanje zijn. Eén van onze favoriete tapasbars, Bar Páganos (aan de Laurel 22), serveerde twee gerechten: Tortilla de Patatas en Pinchos Morunos. Vooral de pinchos morunos de Iberico (kruidige vleesspiesjes van Iberico ham) waren favoriet. Zeker met een glas Tobelos erbij smaakt het naar meer. In Páganos worden de pinchos…

Lees meer Pinchos Morunos

Tapas recepten