Kwartelei met Pimientos Asados

Een tapas recept voor kwartelei met pimientos asados.

Tijdens onze laatste vakantie naar Spanje hebben we een week doorgebracht in de Rioja-streek. We verbleven in Logroño, de hoofdstad van de Rioja-streek en culinaire hoofdstad van Spanje in 2012. Inspiratie opdoen voor ons blog. We hebben twee bodegas bezocht: Marqués de Murrieta en Bodega Classica. Die eerste is de maker van onze favoriete speciale-momenten-wijn, de tweede is al jaren ‘leverancier van onze huiswijn’ López de Haro.

Bij ons bezoek aan Bodega Classica kregen wij een rondleiding van de lieftallige Joanna om af te sluiten met een bijzondere wijnproeverij: 11 flessen gingen er open om te proeven! Daar sta je dan in het kleine dorpje San Vicente de la Sonsierra met je auto en ietwat teveel wijn op. Tijd voor een l a n g e pauze. We vroegen een tip aan onze gastvrouw: ken jij een plek in de buurt waar we iets kunnen eten? Joanna noemde een paar opties, maar één was duidelijk haar favoriet (en daar zijn we gewoontegetrouw nogal gevoelig voor). Die werd het! “Rij maar achter mij aan, het is op weg naar mijn huis” zei Joanna. Zo gezegd, zo gedaan. Op dat moment waren wij nog in de veronderstelling dat het restaurant in het dorpje bij de bodega was; een klein stukje rijden, dat kan wel. Maar niets was minder waar. We rijden het dorp voorbij … draaien de snelweg op … rijden de eerste afslag voorbij … en de tweede … en de derde. Even dacht we dat Joanna ons vergeten was en gewoon naar huis zou rijden. Na 30 kilometer rijden sloegen we af naar het dorpje Fuenmayor, waar het restaurant zich bevond.

Het Restaurante Valenciano is van een vriendelijke, gepassioneerde kok die een groot deel van de seizoenen kookt met groenten, fruit en kruiden die in zijn eigen achtertuin groeien. Hij heeft geen kaart. We kunnen kiezen tussen vlees of vis. Het wordt lam. Joanna geeft de bestelling in het Spaans door en voordat we het in de gaten hebben heeft ze de topwijn van haar bodega voor ons besteld. Terwijl de kok deze bijzondere Quatro Pagos inschenkt doe ik nog een verwoede poging om aan te geven dat ik nog moet rijden. Hm. Spanjaarden denken daar kennelijk anders over. Hij lacht hartelijk, wuift het gebaar subtiel weg en schenkt mijn glas vol. Deze wijn is goddelijk. Het wordt een heeel lange lunch voordat wij weer vertrekken.

Die lange lunch begint met een overheerlijke, fantastische tapa: een broodje met kwartelei en pimientos asados. Hieronder het recept. Geniet ervan.

Bodega Classica
Bodega Classica
Het resultaat van de wijnproeverij
Het resultaat van de wijnproeverij
Het origineel
Het origineel
De kok
De kok
Topwijn Quatro Pagos
Topwijn Quatro Pagos

Ingrediënten kwartelei met pimientos asados

Voor 4 personen als tapas
Voor de pimientos asados:

Ingrediënten kwartelei met gegrilde paprika
Ingrediënten kwartelei met gegrilde paprika

  • 2 rode paprika’s
  • Scheut Rode port
  • Scheut Olijfolie
  • Scheut Balsamico
  • Scheut Witte wijnazijn
  • Peper en zout

Voor het broodje met kwartelei:

  • 1 Stokbrood
  • 8 tot 12 Kwarteleitjes

Kwarteleitjes kun je bij de poelier en ook bij de Albert Heijn kopen.

De kwartelei met pimientos asados maken

Stap 1: Pimientos Asados maken

Maak volgens dit recept de gegrilde paprika.

Stap 2: De kwarteleitjes bakken

Zet een koekenpan op het vuur. Verhit de olijfolie en bak de kwarteleitjes. Kwarteleitjes zijn wat stugger om open te breken dan een gewoon ei. Het vergt enige oefening om dit onder de knie te krijgen.

Breek het kwartelei
Breek het kwartelei
Bak het kwartelei
Bak het kwartelei

Stap 3: De tapa afmaken

Snijd stukken stokbrood af. Leg het gebakken kwarteleitje erop. Leg bovenop het kwartelei een paar stukjes gegrilde paprika en smullen maar.

Leg het ei op een stokbroodje
Leg het ei op een stokbroodje
Beleg het ei met gegrilde paprika
Beleg het ei met gegrilde paprika
Het eindresultaat
Het eindresultaat

Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen

Tapas kwartelei met gegrilde paprika

Ben jij de eerste die reageert?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.