Een recept voor een pittige Mexicaanse kippenbouillon ~
Ik wilde graag rode mole maken. Nou heb ik een fanastisch Mexicaanse kookboek. Echter, de meeste recepten in dit boek hebben een uitdaging. Bij het bestuderen van de ingrediëntenlijst valt het op dat het boek meestal verwijst naar 1 of 2 andere recepten uit hetzelfde boek. Zo ook met de rode mole. Je moet eerst de kippenbouillon maken voordat je aan de slag kunt met hetgeen je eigenlijk van plan was.
Wat heb je nodig
voor 2 liter
Bij veel van de Mexicaanse gerechten is het wel even zoeken naar de ingrediënten. Deze kun je heel goed kopen bij deze webshop.
- 1 ui
- 1 bol knoflook
- 1 jalapeñopeper
- 2 liter water
- 1 kg kippenvleugeltjes
- 150 gr chipotlepepers in adobosaus. winkel
- 2 kaneelstokjes
- 4 theelepels komijn
- 4 theelepels gerookte paprikapoeder dulce (pimenton)
- 50 gr achiotepasta. winkel
Download onze inkooplijst mexicaanse kippenbouillon
Aan de slag
Stap 1: Grillen
Zet de oven op de boven grill op de hoogste stand zodat hij al kan voorverwarmen.
Pak een bakblik. Leg er bakpapier in, dat scheelt schoonmaken als we klaar zijn. Snijd de bol knoflook overdwars doormidden. Doe hetzelfde met de ui. Snijd de peper in ringen, of als je een potje hebt zoals wij dan is dat al gedaan. Leg de ui, knoflook en pepers in het bakblik en zet ze 10 minuten in de oven.
Stap 2: De bouillon bereiden
Zet een grote pan met 2 liter water op het vuur.
Doe alle ingrediënten in de pan en laat het aan de kook komen. Draai het vuur iets terug en laat het 45 minuten tot een uur zachtjes pruttelen.
Stap 3: De bouillon zeven
Zet een grote kom klaar, pak een zeef en giet de bouillon met alle ingrediënten door de zeef. Je bouillon is klaar voor gebruik.
Vis de kippenvleugeltjes uit de zeef. Deze zijn heerlijk om direct op te smullen of om later tijdens een borrel op te warmen. Als je ze bewaart. Laat ze dan afkoelen en vries ze in.
Wij gebruikten deze bouillon voor het maken van de rode mole poblano. De bekende chocoladesaus uit Mexico.
Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen
Ben jij de eerste die reageert?