Een tapas recept voor dadels met geitenkaas en spek.
Soms kan het leven heel eenvoudig zijn. Voeg drie eenvoudige ingrediënten samen en er ontstaat een goddelijke traktatie.
Het recept schrijft eigenlijk spek voor, maar wij vinden serranoham veel lekkerder, dus vervangen wij het spek met deze Spaanse ham.
Ingrediënten dadels met geitenkaas en spek
Als tapas bij de borrel, voor 4 personen
- 12 tot 16 dadels
- 100 gram geitenkaas
- 100 gram spek: onze voorkeur gaat uit naar serranoham
Download de dadels met geitenkaas en spek inkooplijst
De dadels met geitenkaas en spek maken
De dadels voorbereiden
Als je dadels met pit hebt gekocht snij je de dadels overlangs open en haal je de pit eruit. Vouw de dadel een beetje open en vul hem met een mespunt geitenkaas. Snij de serranoham overlangs zodat de ham precies zo breed is als de dadel. Rol de dadel in de serranoham. Steek een prikker door het rolletje zodat de ham blijft zitten. Herhaal dit voor alle dadels.
De dadels grillen
Verwarm een grillpan en leg de dadels erin. Bak ze kort aan beide kanten zodat de serranoham net krokant begint te worden en de geitenkaas zacht.
Opdienen
Leg de dadels op een schaal en serveer ze met een biertje of lekkere Rioja en wat andere tapas.
Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen
Hoe gezond zijn dadels?
Dadels zijn heel lekker en van nature zoet, een goede vervanging van snoep. Hier lees je waarom dadels gezond zijn.
Dadels met chorizo zijn ook heeel lekker!