Dadels met geitenkaas en spek

Een tapas recept voor dadels met geitenkaas en spek.

Soms kan het leven heel eenvoudig zijn. Voeg drie eenvoudige ingrediënten samen en er ontstaat een goddelijke traktatie.

Het recept schrijft eigenlijk spek voor, maar wij vinden serranoham veel lekkerder, dus vervangen wij het spek met deze Spaanse ham.

Ingrediënten dadels met geitenkaas en spek

Ingrediënten dadels met spek en geitenkaas
Ingrediënten dadels met spek en geitenkaas

Als tapas bij de borrel, voor 4 personen

  • 12 tot 16 dadels
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 gram spek: onze voorkeur gaat uit naar serranoham

Download de dadels met geitenkaas en spek inkooplijst

De dadels met geitenkaas en spek maken

De dadels voorbereiden

Als je dadels met pit hebt gekocht snij je de dadels overlangs open en haal je de pit eruit. Vouw de dadel een beetje open en vul hem met een mespunt geitenkaas. Snij de serranoham overlangs zodat de ham precies zo breed is als de dadel. Rol de dadel in de serranoham. Steek een prikker door het rolletje zodat de ham blijft zitten. Herhaal dit voor alle dadels.

Snij de dadel overdwars open
Snij de dadel overdwars open
Verwijder de pit
Verwijder de pit
Vouw de dadel open
Vouw de dadel open
Vul de dadel met geitenkaas
Vul de dadel met geitenkaas
Wikkel de dadel in serranoham
Wikkel de dadel in serranoham
Zet de ham vast met een prikker
Zet de ham vast met een prikker
Herhaal dit voor alle dadels
Herhaal dit voor alle dadels

De dadels grillen

Verwarm een grillpan en leg de dadels erin. Bak ze kort aan beide kanten zodat de serranoham net krokant begint te worden en de geitenkaas zacht.

Verwarm de grillpan
Verwarm de grillpan
Bak de gevulde dadels
Bak de gevulde dadels
Draai de dadels om
Draai de dadels om
Bak de ham mooi bruin
Bak de ham mooi bruin

Opdienen

Leg de dadels op een schaal en serveer ze met een biertje of lekkere Rioja en wat andere tapas.

Serveer de dadels als warme tapa
Serveer de dadels als warme tapa
Lekker bij de borrel of voorgerecht
Lekker bij de borrel of voorgerecht

Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen

Dadels gevuld met geitenkaas en spek

Hoe gezond zijn dadels?

Dadels zijn heel lekker en van nature zoet, een goede vervanging van snoep. Hier lees je waarom dadels gezond zijn.

Een reactie

  1. Annie zei:

    Dadels met chorizo zijn ook heeel lekker!

    augustus 29, 2013
    Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.