Dry-aged Côte de Boeuf, bereiding en achtergrondinformatie. Tijdens onze culinaire vakantie in eigen land stond er een côte de boeuf van de barbecue op het programma. En dan niet zomaar een côte de boeuf, maar een dry-aged côte de boeuf van Slagerij Peter Jan van den Broek uit de Reinkenstraat, Den Haag. Bij ons om de hoek. Het is woensdagmorgen. Wendy en ik gaan in onze culinaire thuis-vakantie op een zelfbedachte excursie om meer te…
Een recept voor biefstuk. Wendy is een echte groenteliefhebster, echter de eerste keer dat ik deze biefstuk voor haar klaar maakte heeft ze mooi wel alle biefstuk opgegeten en niet alle groenten, jammer, want ik gokte op wat extra biefstuk voor mij. Dit recept komt uit een van de vele Jamie Oliver kookboeken en bestaat uit twee delen: de biefstuk en de Salsa Verde. Ik vind dat de recepten uit de eerste boeken van Jamie…
Hoe lang je een biefstuk moet bakken is afhankelijk van twee dingen: de dikte van het vlees en jouw eigen voorkeur voor raw, medium of well done. Om de gaarheid van je biefstuk te controleren is dit een handige truc: plaats je duim en wijsvinger tegen elkaar en voel hoe er een klein beetje weerstand in de muis van je hand ontstaat. Vergelijk de weerstand die je voelt als je met je vinger in het…