Pocheren is een kooktechniek waarbij je eten zachtjes gaar laat worden. Je laat het kookvocht net niet koken. Het resultaat is een sappig en gaar eindproduct dat niet ‘stuk’ is gekookt. Doordat het kookvocht bijna niet beweegt blijven tere producten zoals bijvoorbeeld vis of zachte groenten heel. Als kookvocht kun je gewoon water gebruiken, maar het is ook lekker om bouillon te gebruiken. Pocheren is ook geschikt om bijvoorbeeld kipfilet of eieren te bereiden zonder…

Lees meer Wat is pocheren?

Kooktechnieken

Disclaimer: Dit zijn de kerntemperaturen die wij zelf gebruiken. Ben altijd extra voorzichtig met het bereiden van rosé/medium vlees als er kinderen, ouderen of zwangere dames aan tafel zitten. Gebruik van deze temperaturen is op eigen risico. Voor het bereiden van vlees en vis is de kerntemperatuurmeter een erg handige tool. Steek hem in het dikste deel van het vlees, stel de juiste temperatuur in en wacht tot hij piept en je vlees is perfect. Natuurlijk…

Lees meer Kerntemperatuur van verschillende soorten vlees en vis

Kooktechnieken