Een handig recept voor een voedzaam ontbijt met haver. Het begon allemaal met het boek De Voedselzandloper… Jeroen en ik waagden ons aan het havermout-ontbijt van Kris Verburgh. Nu ben ik nogal groot fan van een boterham met pindakaas of hagelslag (puur!) en een kopje thee als start van de dag, maar het havermout-ontbijt wint met verve terrein. Recent speelt ook de ‘volkoren haver’, de hele haverkorrel een rol in ons ontbijt. Een aanrader. Waarom?…
Gepubliceerd april 21, 2014 door Wendy
Gepubliceerd januari 5, 2013 door Jeroen
Een wentelteefjes recept ~ Wendy en ik hadden laatst de discussie of wentelteefjes beter als ontbijt of als toetje geserveerd konden worden. Origineel is het een ontbijtgerecht, oké. Maar ik vind dat het nog beter zijn functie vervuld als toetje. We blijven het oneens, echter, dat is niet erg, want lekker is het sowieso, anytime. Wentelteefjes is zo’n klassiek recept dat je minimaal eens per jaar moet maken. Of elke keer als je oud witbrood…