Wat de Schoft Bakt, wát een cool cadeau!

Prachtig recept voor een avondje goed vermaak ~

Jeroen en ik kregen een origineel (en spannend) cadeau voor onze bruiloft: een diner in huiskamerrestaurant “Wat de Schoft Bakt”. Het principe, voor wie het niet kent: er zijn mensen die zoveel van koken-voor-anderen houden dat ze uitgebreid gaan kokkerellen voor mensen die ze niet kennen. Koken in een gewone huis-tuin-en-keuken-keuken, zoals die van jou en die van ons. Het is dus een soort restaurantje met een huiskamer-setting waar slechts één eetkamertafel staat, met daaromheen, in dit geval, acht stoelen. Acht stoelen voor individuen die elkaar nog niet kennen. Een soort blind date. En een beetje spannend dus…

“Wat de Schoft Bakt” zit in Leiden en is het initiatief van Carlo en Jantine. Je voelt je er meteen thuis. Carlo is de vrolijke chef met een vleug Zeeuwse nuchterheid en Jantine is een echte gastvrouw, iemand met een uitstraling waar je je meteen welkom voelt. (Zelfs als je op blind date bent). Samen zorgen ze ervoor dat het eten er voortreffelijk en no-nonsense uitziet.

Jongens en meisjes, dames en heren: het was TOP. Dit moet je toch écht eens proberen (of iemand anders cadeau geven – dank je wel Rik & family!).

Wat heb je nodig

In het huiskamerrestaurant
In het huiskamerrestaurant
  • Twee ondernemende en zeer gastvrije thuiskoks
  • Acht gasten die elkaar nog niet kennen
  • Herfstige donkerte buiten, schemerlichtje binnen
  • Een bak met plaatjes en een platenspeler
  • Een flinke snuf nieuwsgierigheid

Stap 1: Borrelhapjes met een feestelijke Italiaanse Prosecco

Verschillende soorten gemarineerde olijven, in sesamolie gegrilde stukjes pompoen, en old skool stukkies worst

Stap 2: Een teaser terwijl we wachten

Stokbroodje uit de oven met blauwe kaas en gekarameliseerde verse vijgen

Teaser
Teaser

Stap 3: Voorgerecht

Maïssoep met Noordzeekrab

Voorgerecht #1
Voorgerecht #1

Stap 4: Nog een voorgerecht, gewoon omdat het kan

Gebakken dorade met in sinaasappelstroop gecaramelliseerde witlof

Voorgerecht #2
Voorgerecht #2

Stap 5: Hoofdgerecht

Zuurkool op knisperige huisgemaakte röstirondjes met worst
(“Ja worst! Is goed voor je. Don’t believe the hype!” aldus de chef.)

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Stap 6: Het openingsdessert

Flaugarde van pruimen, cranberry’s en kweepeer

Dessert #1
Dessert #1

Stap 7: Een afsluitend dessert

Een voortreffelijk kaasplankje, mét zoete blauwe druiven uit eigen tuin. Een glaasje Madeira maakt dit dessert helemaal af.

Dessert #2
Dessert #2
Madeira
Madeira

Heb je zin om jezelf een keer te laten verwennen door “De Schoft” onder het genot van leuke verrassende gesprekken met mensen die het ook aandurfden? Eens per maand op vrijdagavond heb je de kans. Kijk voor meer informatie op de facebook-pagina van Wat de Schoft Bakt.

…en eet u dan net zo smakelijk als wij deden.
Jeroen & Wendy

2 reacties

  1. Carlo en Jantine zei:

    Hi Wendy en Jeroen, dankjewel voor de mooie recensie!!

    november 1, 2015
    Beantwoord
  2. Tineke zei:

    Klinkt erg interessant. Jammer dat t in Leiden is en niet in Zuid Limburg

    november 5, 2015
    Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *