Recept voor hartige amandelen ~
Deze mag eigenlijk nooit ontbreken bij een tapas(borrel), bij ons doet hij dat in ieder geval nooit. Nou ja, bijna nooit. Eigenlijk is dit de ideale tapas: eenvoudig om te maken, je kunt alle ingrediënten gewoon op voorraad hebben en je krijgt er dorst van. Dat is een goede reden om een lekkere rioja te openen.
Ingrediënten gezouten amandelen
Voor bij de Tapas-borrel
- Amandelen
- Boter
- Gerookte paprikapoeder (Picante)
- Cayennepeper
- Zout
De gezouten amandelen maken
Zet twee bakjes klaar. Schep in elk bakje 2 theelepels zout. Meng in het ene bakje een flinke theelepel paprikapoeder door het zout. Meng in het andere bakje een theelepel cayennepeper door het zout.
Zet een koekenpan op het vuur en smelt de boter. Doe 4 flinke handen vol met de amandelen in de pan en bak ze mooi bruin.
Doe de helft van de amandalen in het ene bakje en de andere helft in het andere bakje. Let op dat je niet alle boter mee schept uit de pan. Roer de amandelen door het zout-kruidenmengsel zodat het aan de natte amandelen plakt.
Serveren met een goed glas rioja of ijskoude cerveza.
Eet u smakelijk,
Wendy & Jeroen
Helemaal top mensen!!!
Te gemakkelijk en tè lekker!
Dank
🙂 dank je