Gebakken gezouten amandelen, lekker bij Tapas

Recept voor hartige amandelen ~

Deze mag eigenlijk nooit ontbreken bij een tapas(borrel), bij ons doet hij dat in ieder geval nooit. Nou ja, bijna nooit. Eigenlijk is dit de ideale tapas: eenvoudig om te maken, je kunt alle ingrediënten gewoon op voorraad hebben en je krijgt er dorst van. Dat is een goede reden om een lekkere rioja te openen.

Ingrediënten gezouten amandelen

Voor bij de Tapas-borrel

Ingrediënten geroosterde gezouten amandelen
Ingrediënten geroosterde gezouten amandelen

  • Amandelen
  • Boter
  • Gerookte paprikapoeder (Picante)
  • Cayennepeper
  • Zout

De gezouten amandelen maken

Zet twee bakjes klaar. Schep in elk bakje 2 theelepels zout. Meng in het ene bakje een flinke theelepel paprikapoeder door het zout. Meng in het andere bakje een theelepel cayennepeper door het zout.

Schep 2 theelepels zout in de bakjes
Schep 2 theelepels zout in de bakjes
Schep 1 theelepel paprikapoeder in het ene bakje
Schep 1 theelepel paprikapoeder in het ene bakje
Schep 1 theelepel cayennepeper in het andere bakje
Schep 1 theelepel cayennepeper in het andere bakje
Meng kruiden en zout
Meng kruiden en zout

Zet een koekenpan op het vuur en smelt de boter. Doe 4 flinke handen vol met de amandelen in de pan en bak ze mooi bruin.

Smelt boter en voeg de amandelen toe
Smelt boter en voeg de amandelen toe
Bak de amandelen goudbruin
Bak de amandelen goudbruin

Doe de helft van de amandalen in het ene bakje en de andere helft in het andere bakje. Let op dat je niet alle boter mee schept uit de pan. Roer de amandelen door het zout-kruidenmengsel zodat het aan de natte amandelen plakt.

Verdeel de amandelen over de bakjes
Verdeel de amandelen over de bakjes
Schep de amandelen door het zoutmengsel
Schep de amandelen door het zoutmengsel
Geroosterde gezouten amandelen
Geroosterde gezouten amandelen

Serveren met een goed glas rioja of ijskoude cerveza.

Eet u smakelijk,
Wendy & Jeroen
Geroosterde Gezouten Amandelen

2 reacties

  1. Paulus zei:

    Helemaal top mensen!!!
    Te gemakkelijk en tè lekker!
    Dank

    maart 25, 2023
    Beantwoord
    • Jeroen kookt (voor) goddelijke recepten
      Jeroen zei:

      🙂 dank je

      juli 18, 2023
      Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.