Een recept voor een tapas van gegrilde lamskoteletten in knoflook-tijm-olie ~
Gegrilde lamskoteletten vind je op de kaart van ieder tapasrestaurant. Heerlijk mals gegrild vlees. Hoe maak je dat zelf? Dit vrij eenvoudige recept gaat je helpen. Het gerecht staat of valt uiteraard met hele goede lamskoteletten. Zoek een biologische slager bij je in de buurt en koop daar de lekkerste lamskoteletten.
Ingrediënten gegrilde lamskoteletten
Voor 2 personen als tapas
- 2 biologische lamskoteletten
- 1 teen knoflook
- takjes tijm
- olijfolie
De gegrilde lamskotelletjes maken
Stap 1: De marinade maken
Zet een schaaltje klaar waar de lamskoteletten precies in passen. Schenk hier een laagje olijfolie in. Pers de knoflook in de olie. Ris de blaadjes van de tijm en doe deze ook in de olie. De marinade is klaar.
Stap 2: De lamskoteletten marineren
Leg de lamskoteletten in de olie. Draai ze vervolgens om zodat beide zijden doordrenkt zijn met olie en bedekt met tijmblaadjes. Zet het schaaltje een paar uur in de koelkast.
Stap 3: De lamskoteletten grillen
Haal het schaaltje een half uur tot een uur voordat je ze klaar maakt uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Zet een grilpan, of een koekenpan, op het vuur en wacht tot deze heet is. Hebben de koteletten een mooi vetrandje? Gril ze dan eerst op deze zijde zodat het vet smelt. Heerlijk om in te bakken. Gril vervolgens de koteletten aan beide zijden tot de gewenste garing. Als de grilpan goed heet is krijg je mooie grilrandjes in je vlees. Het oog wil ook wat.
Opdienen
Leg de koteletten op een voorverwarmde schaal en dien ze op met de andere tapas die je die avond wilt serveren.
Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen
Ben jij de eerste die reageert?