Nachos uit de oven

Een recept voor Mexicaanse nachos uit de oven ~

Ik schreef het al eerder: er is niets lekkerder dan na een hectische reis een schaal met nachos uit de oven eten, tenminste als je naar het strand van Mexico reist. Je moet dan wel eerst van de schrik bijkomen. Want ze gieten gewoon een zwarte saus over die nachos. Dat schreef ik bij deze zwarte bonensaus die ook in dit recept een hoofdrol vervult.

Wat heb je nodig voor nachos uit de oven

Ingrediënten nachos uit de oven
Ingrediënten nachos uit de oven

Voor een grote schaal voor 4 personen als voorgerecht

  • zwarte bonensaus
  • Grote zak nachos
  • 1 tomaat
  • 1 kleine ui
  • Paar stukjes jalapenos pepers
  • Kaas om te raspen

De nachos uit de oven maken

Stap 1: Maak de zwarte bonensaus

Begin met het maken van de zwarte bonensaus volgens dit recept. De saus moet zo dun zijn dat hij gietbaar is, maar niet zo dun dat hij tussen de nachos doorloopt en de nachos zompig maakt.

Stap 2: De schaal met nachos voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet een grote oven schaal klaar. Doe hierin de zak met nachos.

Snijdt de tomaat heel klein. Snijdt de ui heel klein. Op de foto hebben we 2 uien klaarliggen maar dat bleek veel te veel. Een kleine ui is genoeg. Snijdt de jalapenos pepers heel klein. Gebruik zoveel pepers als waar je zin in hebt. De een houdt meer van pittig dan de ander.

Giet de bonensaus over de nachos. Maak de laag niet te dik. Strooi daar vervolgens de ui, tomaat en jalapenos pepers overheen.

Rasp de kaas en bestrooi de schaal met een lekkere laag kaas.

Doe de nachos in een ovenschaal
Doe de nachos in een ovenschaal
Snijdt de tomaat en ui fijn
Snijdt de tomaat en ui fijn
Snijdt de jalapenos klein
Snijdt de jalapenos klein
Giet de bonensaus over de nachos
Giet de bonensaus over de nachos
Voeg de tomaat toe
Voeg de tomaat toe
Voeg de ui toe
Voeg de ui toe
Voeg de jalapenos toe
Voeg de jalapenos toe
Rasp de kaas
Rasp de kaas
Voeg de kaas toe en zet de schaal in de oven
Voeg de kaas toe en zet de schaal in de oven

Stap 3: De nachos in de oven

Zet de schaal met nachos in de oven en zet de timer op 15 minuten. De kaas moet net gesmolten zijn maar nog niet bruin verkleurd.

Opdienen

Zet de schaal zo op tafel. Deel kleine bordjes en vorkjes uit of eet zo met z’n allen gezellig uit de schaal. Pas op dat je je vingers niet verbrand. Serveer er corona’s of een ander lekker biertje bij en smullen maar. Lekker met guacamole

Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen
nachos uit de oven

4 reacties

  1. Marijke zei:

    Dit is echt superlekker!! We aten het op een gure vrijdagavond. Hoewel we met vier waren, soep vooraf hadden, was de schaal binnen de kortste keren leeg. Een succes dus, ga het zeker vaker maken!

    oktober 7, 2017
    Beantwoord
    • Jeroen kookt (voor) goddelijke recepten
      Jeroen zei:

      Wat fijn dat jullie hebben gesmuld!

      oktober 7, 2017
      Beantwoord
  2. Yolanda zei:

    Ben onder de indruk van de mooie foto’s! Waar maken jullie die mee als ik vragen mag?

    maart 22, 2018
    Beantwoord
    • Wendy zei:

      Hoi Yolanda,

      Ik fotografeer met een canon 80d en we gebruiken het liefst daglicht. Als dat niet gaat gebruik ik continu-daglichtlampen.

      Dank je wel voor het compliment ?

      Groeten
      Wendy

      april 11, 2018
      Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.