Een recept voor Mexicaanse nachos uit de oven ~
Ik schreef het al eerder: er is niets lekkerder dan na een hectische reis een schaal met nachos uit de oven eten, tenminste als je naar het strand van Mexico reist. Je moet dan wel eerst van de schrik bijkomen. Want ze gieten gewoon een zwarte saus over die nachos. Dat schreef ik bij deze zwarte bonensaus die ook in dit recept een hoofdrol vervult.
Wat heb je nodig voor nachos uit de oven
Voor een grote schaal voor 4 personen als voorgerecht
- zwarte bonensaus
- Grote zak nachos
- 1 tomaat
- 1 kleine ui
- Paar stukjes jalapenos pepers
- Kaas om te raspen
De nachos uit de oven maken
Stap 1: Maak de zwarte bonensaus
Begin met het maken van de zwarte bonensaus volgens dit recept. De saus moet zo dun zijn dat hij gietbaar is, maar niet zo dun dat hij tussen de nachos doorloopt en de nachos zompig maakt.
Stap 2: De schaal met nachos voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een grote oven schaal klaar. Doe hierin de zak met nachos.
Snijdt de tomaat heel klein. Snijdt de ui heel klein. Op de foto hebben we 2 uien klaarliggen maar dat bleek veel te veel. Een kleine ui is genoeg. Snijdt de jalapenos pepers heel klein. Gebruik zoveel pepers als waar je zin in hebt. De een houdt meer van pittig dan de ander.
Giet de bonensaus over de nachos. Maak de laag niet te dik. Strooi daar vervolgens de ui, tomaat en jalapenos pepers overheen.
Rasp de kaas en bestrooi de schaal met een lekkere laag kaas.
Stap 3: De nachos in de oven
Zet de schaal met nachos in de oven en zet de timer op 15 minuten. De kaas moet net gesmolten zijn maar nog niet bruin verkleurd.
Opdienen
Zet de schaal zo op tafel. Deel kleine bordjes en vorkjes uit of eet zo met z’n allen gezellig uit de schaal. Pas op dat je je vingers niet verbrand. Serveer er corona’s of een ander lekker biertje bij en smullen maar. Lekker met guacamole
Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen
Dit is echt superlekker!! We aten het op een gure vrijdagavond. Hoewel we met vier waren, soep vooraf hadden, was de schaal binnen de kortste keren leeg. Een succes dus, ga het zeker vaker maken!
Wat fijn dat jullie hebben gesmuld!
Ben onder de indruk van de mooie foto’s! Waar maken jullie die mee als ik vragen mag?
Hoi Yolanda,
Ik fotografeer met een canon 80d en we gebruiken het liefst daglicht. Als dat niet gaat gebruik ik continu-daglichtlampen.
Dank je wel voor het compliment ?
Groeten
Wendy