Een recept om zelf originele oosterse Pilaf te maken ~ Pilaf kennen wij vooral als een tomatensaus met perzikken voor bij de rijst, dat maakten we vroeger wel eens thuis of in het studentenhuis. Pilaf is echter van oorsprong een bijgerecht uit het Midden-Oosten. Het is een recept waarbij graan (meestal rijst) wordt gefruit in olie en daarna gaar gesmoord in een bouillon. Daarmee is het verwant aan de Italiaanse risotto. Afhankelijk van het land…
Een recept voor Libanese tabouleh ~ “Schat, moet er echt zoveel peterselie in de tabouleh. En, waarom staat er geen couscous op het boodschappenlijstje”. Zo ging ongeveer het gesprek toen ik het boodschappenlijstje had gemaakt voor tabouleh. Tabouleh is een peterseliesalade en er zit bulgur in, een beetje. En geen couscous. Vandaar dat er veel van het ene op het boodschappenlijstje staat en het andere niet. Peterselie is voor de Libanezen wat rucola voor de…
Een recept voor een frisse wortelsalade~ Dit is een echte Wendy-salade. Fris, fruitig en gezond. En in tien minuten klaar. Je kunt er ook nog wat plakjes banaan bij doen als je het nog net iets zoeter wilt maken. Wij vinden deze salade zo het lekkerst. Ingrediënten wortelsalade Voor 4 personen als bijgerecht – voor 2 personen als lunchmaaltijd 3 winterwortels – ongeveer 350 gram 2 mandarijnen 1 appel 50 gram walnoten 1 handje rozijnen…
Een recept om appelmoes te maken. Zelf appelmoes maken. Heel simpel en erg lekker. En eindeloos veel mogelijkheden om te varieren: heel zoet, niet zo zoet, avontuurlijk met gember, of stevig met amandelschaafsel. Laatst hebben we kip, patat en appelmoes gegeten. Bij Jeroen’s overheerlijke kip uit de oven konden we geen gewone appelmoes op tafel zetten, vandaar zelf iets bijzonders gemaakt. Ingrediënten appelmoes Appels: Goudreinetten (de eerste keer hebben we golden delicious gebruikt. Ook lekker,…