Een recept voor het maken van Indiaase ghee ~ Je zult het vast wel eens gezien hebben in een Indiaas recept: ghee. Of in het Nederlands: geklaarde boter. Ghee is boter waar alle eiwitten uit zijn gehaald. Het zijn de eiwitten in de boter die, als je de boter verhit, veranderen van geel naar bruin. Als je deze eiwitten uit de boter haalt verbranden deze eiwitten niet: dit maakt dat ghee veel heter kan worden.…
Een Indiaas recept voor milde yoghurtsaus. Indiaas eten kán vrij pittig zijn. Daarom is het verstandig om altijd een zoet (mangochutney) of fris bijgerecht te serveren: zoals deze Raita. Raita is een traditioneel Indiaas gerecht waarvan waarschijnlijk elk dorp en elke moeder zijn eigen versie heeft. Dit is onze favoriete variant. Ooit nagemaakt van een origineel recept en doorontwikkeld in de loop der jaren tot onderstaande resultaat. Ingrediënten raita Voor 4 personen als bijgerecht 500…
Een recept voor kip tikka masala. Via een online zoektocht vond ik een paar jaar geleden een recept voor kip tikka masala. Echt heerlijk was het. Latere pogingen om dit originele recept weer terug te vinden strandden… wél heb ik het nog tig keer gemaakt en ondertussen is er wel sprake van een ‘Jeroen’s-variant-van-kip-tikka-masala’. Ook lekker. Iets belangrijks dat ik heb geleerd bij het bereiden van dit gerecht is je-tijd-nemen. Om alle aroma’s hun werk te…
Lees meer Kip tikka masala, een Indiase curry – deze keer met lam