Frans kerstmenu

Frans 3-gangenkerstmenu
Frans 3-gangenkerstmenu

Heerlijk. Bijna alles al voorbereiden. De dag of zelfs de week ervoor. Lekker ontspannen naar kerst toeleven en toch heerlijk eten. Dat kan. Met dit Franse 3-gangenkerstmenu.

Voorgerecht

Rilette van eend ~ Heerlijk smeuïge Rilette van eend geserveerd op toast vergezeld van gebakken (calvados) appeltjes & cranberrysaus.
Maak deze rilette al een week voor kerst, doe hem in een afsluitbare weckpot en zet hem in de koelkast tot je hem nodig hebt.

Hoofdgerecht

Boeuf Bourguignon ~ Een klassiek Franse stoofschotel van rundvlees en groente geserveerd met wat stokbrood en sperzieboontjes.
Maak dit recept al een dag eerder zodat de smaken zich gedurende de nacht nog heerlijk kunnen versterken. Dan hoef je hem alleen nog maar op te warmen. Kun je de rest van de kerstdag tijd besteden aan de familie.

Dessert

Crêpes Suzette ~ Een fruitig Frans flensje geserveerd met een gekaramelliseerde saus van boter, suiker en sinaasappel. Je kunt het beslag al voorbereiden maar de flensjes maak je on the spot en serveer je warm.

Natafelen

Wat is er gezelliger dan met de hele familie nog natafelen. Zet koffie & thee of port en kaas met brood. En laat de avond nog lang doorlopen.