Italiaans kerstmenu

Italiaans 3-gangenkerstmenu
Italiaans 3-gangenkerstmenu

Maak een heerlijk Italiaans 3-gangendiner. Verras je gasten met al deze zelfgemaakte gerechten en waan je in Italië! Nodig de hele familie uit, zet wijn en water op tafel en smullen maar.

Voorgerecht

Vitello Tonnato ~ Zacht kalfsvlees, in bouillon bereid, geserveerd met tonijnsaus
Maak deze heerlijke Italiaanse klassieker helemaal zelf. Van de fricandeau tot de saus. Dit gerecht kun je al ’s ochtends of een dag van te voren maken. Bewaar de fricandeau dan in de bouillon, dan droogt hij niet uit en blijft hij heerlijk.

Hoofdgerecht

Saltimbocca ~ In Parmaham gebraden kalfsvlees, geserveerd met gebakken aardappeltjes en Limoen-worteltjes. Je kunt er natuurlijk ook pasta of risotto bij maken. Je kunt dit gerecht wel goed voorbereiden maar het bakken doe je uiteindelijk on-the-spot.

Limoen-worteltjes uit de oven ~ Zoek je een verrassend groentegerecht? Probeer deze: een fris en kleurrijk recept met worteltjes en limoen. Heerlijk, en net even anders.

Dessert

Tiramisu ~ Een licht-zoete variant van Italiaanse tiramisu. Een traktatie met een vleugje citroen

Natafelen

Wat is er fijner dan na het eten met z’n allen nog een beetje aan tafel blijven hangen en natafelen? Zet dan vooral koffie, thee en schaaltjes met chocolade koffiebonen op tafel. En vergeet dan zeker de bekende Italiaanse koffiekoekjes niet: cantuccini. En niemand houd je tegen om er ook nog een of andere likeur of limoncello bij te schenken.