De Droogkokers van goddelijke-recepten.nl

Droogkokers?! Er is een kans dat dit woord voor het eerst aan je verschijnt. Maar je leest het goed: Droogkokers! De wereld van kookboeken en online recepten is gebaat bij ‘proofreaders’. Mensen die recepten visualiseren, het recept maken in hun hoofd. Dat heeft dus niets te maken met een bepaalde soort aardappelen óf dat je even niet op stond te letten in de keuken en teleurgesteld in je pan kijkt omdat iets is drooggekookt… Nee. Je zit ontspannen op een stoel aan een bureau, hangt op een bank of zit in de zon op het terras. Je bekijkt een recept met een kritisch oog en visualiseert stap voor stap wat de tekst, en eventueel de foto’s, je vertellen wat je moet doen. Hierdoor spoor je foutjes en potentiële verwarring en onduidelijkheid voor de lezers op.

De eerste keer dat de term ‘droogkokers’ aan mij voorbij kwam was toen ik als fotograaf meewerkte aan de realisatie van het kookboek ‘Thuisgekookt’ van thuisafgehaald.nl. Terloops in een vergadering verscheen dit ‘nieuwsgierige nieuwe woord’. Toen ik de betekenis ontdekte wist ik meteen: die hebben wij bij goddelijke-recepten ook! Carl en Simone zijn onze droogkokers. Het wordt tijd dat we deze onzichtbare helden even aan jullie voorstellen.

Carl (ingenieur) en Simone (sportfysiotherapeut) zijn ook bovengemiddeld geïnteresseerd in koken, bakken en lekker eten. Bovendien zijn ze familie van ons en belanden we zo door het jaar heen regelmatig in leuke gezamenlijke kokkerel-situaties met en voor de voltallige family-en-aanhang-en-kids-en-vrienden.

Samenwerken

In het eerste goddelijke-recepten-jaar, 2012, ontstond onze samenwerking als vanzelf. Gewoon uit de interesse voor logische, goed leesbare recepten en lekker eten. Ons doel is helder: de best mogelijke kwaliteit maken en dit met foto’s ondersteunen zodat iedereen onze recepten kan maken. Carl en Simone dragen hieraan bij. Zij zijn kritische lezers en maken er een sport van om de taal, logica en opbouw van onze recepten te toetsen. Visualiseren is de eerste stap en daarna toch ook z.s.m. de keuken in om zelf dit recept op goddelijkheid te beoordelen.

De praktijk

> Het komt wel eens voor dat er een ingrediënt op een foto verschijnt die … niet in de lijst staat. Huh? Oké, dank-je-wel we passen het aan!
> Laatst kwam er nog een vraag van Carl of hij *smile* het telefoonnummer mocht van die paprika die je moest bellen (in plaats van pellen). Ha!

paprika-droogkokers
> En het is niet ongewoon dat als wij, bij Carl en Simone aan tafel, onze eigen recepten proeven (die met een vleugje nieuwe invloed van De Droogkokers zijn bereid) dat we ons overtroffen voelen door een variatie of verbetering! Laatst hadden De Droogkokers onze Rilette van Eend recept gemaakt met konijn. Heerlijk!

Kwaliteit ‘opdienen’

Wij helpen jullie met doordachte ideeën voor super smakelijke recepten (die soms moeilijk lijken maar stap-voor-stap-gezien eenvoudig zijn. De Droogkokers van goddelijke-recepten helpen jullie met dat laatste stapje kwaliteit, zodat alle potentiële verwarring en onduidelijkheid tijdig wordt uitgeschakeld.

Leest u / kookt u smakelijk verder.
Jeroen & Wendy

Ben jij de eerste die reageert?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.