Griekse yoghurt met een verrassing!

Recept voor een verrassend yoghurttoetje ~

Soms eet je iets lekkers en dan denk je … “Wát zit er in?” Je herkent wel wat smaken maar het gerecht zelf houdt de ingrediënten subtiel verborgen. Dat was het effect voor mij bij dit toetjesrecept van mijn HR-collega. Het was weer eens ‘Q-sessie-tijd’ voor ons HR team en dus ook tijd om weer heerlijkheden op tafel te toveren. Sindsdien heb ik het ook vaak zelf gemaakt en met veel plezier de reacties afgewacht van nietsvermoedende gasten. Hmmmm… wat zou er allemaal in zitten?

Bij voorkeur maak je dit recept voordat je gaat kokkerellen en bewaar je het toetje nog even in de koelkast. Je kunt het zelfs een dag van tevoren maken, als je dat handig – of nog lekkerder – vindt. Het effect zal zijn dat de volgende dag de gember nog net iets meer smaak heeft gegeven aan de yoghurt.

Wat heb je nodig

Ingrediënten Griekse yoghurt toetje
Ingrediënten Griekse yoghurt toetje

Voor 6 personen

  • 0,5 liter dikke Griekse yoghurt
  • 3 gemberbolletjes
  • 100 gram witte chocolade
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 6 hele walnoten als garnering

Download onze inkooplijst Griekse yoghurt

Aan de slag

Doe de Griekse yoghurt in een schaal. Snijd de gemberbolletjes eerst in heel dunne plakjes, daarna in reepjes en daarna in heel kleine blokjes. Doe ze bij de yoghurt.

Doe de yoghurt in een schaal
Doe de yoghurt in een schaal
Leg drie gember bollen klaar
Leg drie gember bollen klaar
Snijd de bollen in dunne blakjes
Snijd de bollen in dunne blakjes
Snijd de plakjes in kleine stukjes
Snijd de plakjes in kleine stukjes
Doe de gember bij de yoghurt
Doe de gember bij de yoghurt

Nu de witte chocolade. Breek de chocolade in de lengte en ‘duw’ of hak er met een goed mes dunne reepjes chocola van. Je wilt ervoor zorgen dat de witte chocola textuur geeft aan de yoghurt, dus hak ze niet tot chocolademoes 🙂
Doe de stukjes witte chocolade bij de yoghurt.

Breek de chocoladereep in tweeën
Breek de chocoladereep in tweeën
Snijd dunne reepjes van de chocolade
Snijd dunne reepjes van de chocolade
Doe de chocolade bij de yoghurt
Doe de chocolade bij de yoghurt

Dan de noten. Kijk even of er hele walnoten tussen zitten en bewaar er een aantal voor de garnering. (Overigens als je jouw gasten wilt laten raden naar de ingrediënten, dan kun je deze garnering beter laten zitten). Hak de rest van de walnoten – ongeveer 50 gram – fijn. Voeg ook deze toe aan de yoghurt. Roer alles goed door elkaar en dek de schaal af met folie. Zet de yoghurt nog even in de koelkast.

Hak de walnoten fijn
Hak de walnoten fijn
Voeg de gehakte noten bij de yoghurt
Voeg de gehakte noten bij de yoghurt
Alles roeren
Alles roeren
Afdekken en in de koelkast
Afdekken en in de koelkast

Opdienen

Serveer de yoghurt op een schoteltje of in een dessertschaaltje. Schep niet teveel op, want deze yoghurt is best vullend. En, daar bovenop is het natuurlijk ook lekker om nog een beetje te nemen als je nog niet verzadigd bent.

Als alternatieve garnering gebruiken we ook wel eens fruit: blauwe bessen of geroerbakte stukjes appel doen het ook goed.

Eet u smakelijk!
Jeroen & Wendy
Griekse yoghurt toetje

Ben jij de eerste die reageert?

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *