Een recept voor Mexicaanse kip fajita wraps ~
Dit gerecht is een van de huisfavorieten. Kip fajitas brengt, net als de guacamole, goede herinneringen aan Mexico naar boven. Dit recept is een eenvoudige manier om heerlijke fajitas te maken. Zonder zakje. Simpel en gezond. En natuurlijk veel lekkerder dan een kant-en-klaar pakketje uit de supermarkt.
Een fajitas-recept is een zachte maistortilla met reepjes vlees erin. Mijn favoriete vulling is kip en die zullen we hier dan ook aan je uitleggen. De basis van dit recept komt uit een van de boeken van Jamie Oliver. In de loop der tijd heeft deze versie zich natuurlijk ontwikkeld. Er zijn ingrediënten weggelaten (uh,.. vergeten) en er zijn ingrediënten bij gekomen. Kortom, het heeft nu meer een eigen signature. Genoeg gepraat. Snel aan de slag.
Ingriënten kip fajita’s
Voor 4 personen als hoofdgerecht
- 500 gram kipdijfilet
- een grote rode paprika
- 2 theelepels pikante paprikapoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- klein handje verse oregano
- 1 limoen
- 3 rijpe tomaten
- bosje koriander
- olijfolie
- wraps
Download onze inkooplijst kip fajitas
Heb je tijd om er iets feestelijks van te maken en wil je vrienden of familie iets speciaals voorzetten? Maak dan ook onze guacamole en zwarte bonensaus bij dit gerecht. En de zelfgemaakte tortilla’s mogen natuurlijk niet ontbreken.
De kip fajita’s maken
Stap 1: De kip en groente marineren
Snijd de kipdijfilet in reepjes en doe ze in een kom. Snijd de top van de paprika er af en verwijder het binnenste. Snijd nu de paprika in dunne ringen. Leg alle ringen op een stapel en snijd deze in 4 delen. Zo krijg je mooie dunne paprikareepjes van gelijke lengte. Doe de paprikareepjes in de kom bij de kip. Voeg vervolgens de kruiden toe: twee theelepels pikante paprikapoeder en twee theelepels komijnpoeder. Ris de blaadjes van de takjes oregano en voeg deze ook toe. Giet er wat olijfolie overheen en roer alles doorelkaar. Laat het zo ongeveer 30 minuten tot een uur staan.
Stap 2: Maak de salsa
Nu heb je de blender nodig. Snijd de tomaten in grote stukken en blend deze tot saus. Als de tomatenpartjes niet allemaal tegelijk in de blender passen, dan doe je dit in stappen. Je blendt de eerste paar stukken – er ontstaat wel weer wat ruimte – en voegt vervolgens de rest van de tomaat erbij. Doe de koriander en een scheut olijfolie bij de tomatensaus. Blend het geheel tot een mooie salsa.
Stap 3: De gemarineerde kip bakken
Zet een koekenpan op het vuur en verhit wat olijfolie. Snijd ondertussen de limoen in 4 parten. Houdt met een schuin oog de pan in de gaten. Als de olijfolie heet is voeg je het kip-paprikamengsel toe. Schep alles regelmatig om zodat de kip mooi rondom bruin wordt. Tegen het einde kun je de limoen uitknijpen boven de pan. Afhankelijk van je smaak knijp je twee partjes uit óf alle vier, wat mijn voorkeur heeft.
Stap 4: Aan tafel en wrappen maar
Dek de tafel. Leg de wraps op een bord en verwarm ze heel even in de magnetron of in een koekenpan. Zet de pan met kip en de salsa op tafel. Zet ook, als je voor de luxe variant bent gegaan, de guacamole en zwarte bonensaus erbij. Leg een wrap op je bord. Wrijf de ene helft in met de zwarte bonensaus en de andere helft met de guacamole. Schep er wat kip-vulling op. Let op dat je niet de hele wrap besmeert, je wilt nog klein stukje overhouden zonder vulling zodat je de wrap makkelijk kan vouwen. Vervolgens schep je er de heerlijke salsa over. Voordat je de wrap oprolt vouw je het vrijgelaten stukje aan de achterkant van de wrap naar je toe, zoals een enveloppe. Dat voorkomt straks dat de heerlijke kip uit je opgerolde wrap valt en er een ontzettende kliederboel op je bord ontstaat. Vouw vervolgens de rechterkant over de vulling, en dan de linkerkant. Aanvallen maar.
Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen
de kip fajita , zwarte bonensaus gemaakt was verrukkelijk
We hebben dit onlangs gemaakt. Dit hebben we gegeten met de salsa en de guacamole maar zonder de bonensaus. We vonden het een rijkdom aan smaak, maar erg flauw. De volgende keer de bonensaus erbij of wat zout toevoegen, bedankt!
Hoi Lino, wij eten altijd met weinig zout, dus misschien is het voor mensen die wat meer zout gebruiken inderdaad wat flauw. De bonensaus erbij gaat in iedergeval heel veel extra smaak toevoegen.
Vanmiddag gemaakt, samen met de bovensaus en guacemole en het was heerlijk. Echte smaken zoals we kennen uit Mexico. Geen rommel uit een pakje. Ook de kinderen hebben heerlijk gegeten, wat natuurlijk feest is om zelf je fahita te vullen.
De bovensaus is mij wel iets tegengevallen, ik had blijkbaar sterk venkelzaad want het overheerste heel erg. Wel goed in de vijzel gemalen maar je proefde meer anijs dan bonen.
Bedankt voor het recept en de handige fotos.
Bovensaus moet natuurlijk bonensaus zijn 🙂
Gemaakt, super lekker. Heb wel halve uienringen toegevoegd en een extra gele paprika (paprika fanaten).
De salsa pakte wat waterig uit, dus mengsel in een vergiet gedaan en vocht opgevangen. Hiervan een deel aan de massa toegevoegd om een juiste textuur te krijgen.
Gisterenavond heb ik dit recept geprobeerd samen met de zwarte bonensaus en gaucamole. Ik heb er wel wat zout bij gedaan. Het was echt heerlijk.
Heerlijk gerecht, inmiddels vast onderdeel van het repertoire. Ik doe er altijd zelf nog een gele paprika bij voor wat extra groenten. De zwarte bonensaus heb ik nog niet gemaakt, gaat er vast nog een keer van komen!
fijn om te horen.