Wendy en ik zijn fan van de Mexicaanse keuken, getuige ook onze Mexicaanse recepten. In een ver verleden zijn we allebei een keer (niet samen) in Mexico geweest. Beiden verliefd geraakt op de Mexicaanse smaken. Elke keer als ik een boekwinkel ben neus ik even door de kookboeken. Met een speciaal oog voor Mexicaanse kookboeken. Maar al jaren geen succes om een fijn en aansprekend Mexicaans kookboek te vinden. Tot ik dit boek tegenkwam: Cantina Mexicana. Dit is dan ook het enige Mexicaanse kookboek in onze kast.
Cantina Mexicana – Paul Wilson
Wat een heerlijk boek. Zover als wij ons kunnen herinneren echte Mexicaanse smaken. Het boek bevat niet de cliche recepten zoals fajita’s en burrito’s. Maar dat is helemaal niet erg. Het staat bordevol heerlijke Mexicaanse gerechten die je misschien niet kent maar zeker niet wilt missen. Het boek is redelijk uitdagend. Je hebt veel echte Mexicaanse ingredienten nodig die je niet bij de supermarkt kunt kopen. Gelukkig brengt internet uitkomst. Zo bestellen wij vaak bij de mexicaansewinkel.nl. Naast de ingredienten bevatten de wat uitgebreidere recepten verwijzingen naar andere recepten. Zo moet je voor de zwarte mole bijvoorbeeld eerst de rode mole maken, en daarvoor moet je weer Mexicaanse kippenbouillon en een Mexicaanse kruidenmix maken. Maar, heb je het eenmaal in de vingers dan kun je ook je geluk op en blijf je weer nieuwe smaken en gerechten ontdekken. Jullie snappen het al. Wij zijn verkocht.
Cantina Mexicana
Ben jij de eerste die reageert?