Kookboeken Italiaanse keuken

Ooit zei ik tegen Wendy dat ik niet zo van de Italiaanse keuken houd. Net op het moment dat ze een middag had gezwoegd op heerlijke ossobuco. Dat was toen. Ondertussen is onze verzameling Italiaanse recepten en Italiaanse kookboeken al aardig gegroeid. Deze boeken staan in onze kast.

Basic Italian – Cornelia Schinharl & Sebastian Dickhaut

basic-italian Dit boek kregen wij van mijn goede vrienden Wouter & Ada. Het was meteen favoriet. De schrijfstijl is los en soms (iets te) joviaal. Daar moet je van houden. Het boek bevat alle klassiekers en brengt je snel in Italiaanse sferen brengen. De liefde voor eten spat van de pagina’s. Italiaanse klassiekers als: ossobuco, vitello tonnato en saltimbocca om er maar een paar te noemen. Er staan ook minder bekende maar net zo lekkere recepten in. Wat dacht je van deze runderrollade? De meeste recepten zijn simpel te maken en daarom erg toegankelijk. Kortom, een fijn boek.
Basic Italian

Polpo – Russel Norman

polpo Polpo. Wat een fantastisch boek. Cadeau gekregen van vrienden van Wendy. En wat zijn we er blij mee. Zo blij dat we er zelf al meerdere keren anderen mee hebben verrast. We hebben er zelfs vrienden mee geïnspireerd om een tripje naar Venetië te maken. Dit boek is van een Engelse kok met een Venetiaans restaurant in London genaamd Polpo. Het boek bevat typisch Venetiaanse gerechten, een ware ontdekkingstocht van smaken. Heerlijk om in te bladeren en elke keer zie je weer een nieuw recept dat je wilt maken. Onze nieuwste favoriet is deze Ragù van eend met Italiaanse Tomatensaus
Polpo

De Zilveren Lepel

de-zilveren-lepel Al 50 jaar het best verkopende kookboek in Italië. Een boek dat ik vooral gebruik als naslagwerk. Even opzoeken hoe dat recept ook al weer ging. Even kijken welke varianten zijn er van hetzelfde gerecht. De recepten zijn kort en bondig beschreven. Met 2000 recepten is het een lijvig en dik boek. Helaas staan er weinig foto’s in. Het boek sluit af met de favoriete recepten van 20 Italiaanse topchefs.
De Zilveren Lepel

De smaken van Italië – Claudia Roden

de-smaken-van-italie En dan een nieuwkomer in onze boekenkast. Veelbelovend wat mij betreft, omdat ik al fan ben van haar Spaanse kookboek “Smaken van Spanje”. Het boek beschrijft alle streekkeukens van Italië met heerlijke recepten. Elke regio heeft een eigen hoofdstuk dat begint met een korte beschrijving van de eetcultuur en historie. Heerlijk om zo door Italië te reizen en meest opvallende gerechten van elke streek te ontdekken. We gaan hier de komende tijd meer in lezen en inspiratie uit halen.
De smaken van Italië

Ben jij de eerste die reageert?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.