Een recept om Italiaanse risotto te maken ~ Er zijn van die gerechten die ik vroeger niet lekker vond. Risotto is er daar een van. Nu weet ik eigenlijk niet meer waarom. Risotto is heerlijk smaakvol en romig. Eigenlijk een heel vriendelijk gerecht. Wie Gordon Ramsey’s kookprogramma’s kent weet dat risotto maken altijd een van de momenten is dat het spannend wordt. De kok die de risotto maakt wordt of geprezen of met de grond…
Een recept voor Italiaanse ragù van eendenbout ~ Toen Wendy en ik op vakantie waren in Zuid-Afrika hebben we daar de allerlekkerste steak in rode wijnsaus ooit gegeten. Tijdens het eten probeerden we goed te proeven welke smaken er in zaten. De makkelijkste waren: rode wijn en steak. De vijgen waren ook snel geproefd. Maar er was iets wat een bijzondere smaak toevoegde. Iets wat we niet konden thuisbrengen. Snel aan de bediening gevraagd. Bleken…
Een recept voor Italiaanse basis tomatensaus ~ Vrienden gaven ons ooit het Italiaanse kookboek Polpo cadeau. Een fantastisch mooi boek met recepten gebaseerd op de Venetiaanse keuken. We koken er regelmatig uit. Deze tomatensaus komt ook uit Polpo. De saus dient officieel als basis voor een aantal andere recepten uit het boek. Waaronder ‘ragù van eend‘, een goddelijk recept. Deze zullen we zeker voor jullie uiterken op onze website. Nu eerst aan de slag met…
Een recept voor Vitello Tonnato ~ Gek genoeg heb ik dit recept vaak verward met saltimbocca. Oké, het zijn beide beroemde Italiaanse klassiekers én ze delen het heerlijke kalfsvlees, maar ze verschillen toch wezenlijk van elkaar. Waar Saltimbocca een knapperige en hartige traktatie is, biedt vitello tonnato juist een heel zachte smaak, met een frisse toon. De combinatie van dungesneden kalfsvlees met een romige saus van tonijn en kappertjes is goddelijk. Vandaar dat deze niet…
Recept voor een échte Italiaanse klassieker, Saltimbocca~ De eerste keer dat ik dit gerecht at was ik bij mijn goede vriend Wouter in Groningen. Waarschijnlijk was ik daar om een rondje te fietsen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat was het lekker! De tweede keer dat ik saltimbocca at was ik wéér met Wouter. Dit keer bestelde ik het in een Italiaans restaurantje, waar het leek alsof we op de familiebijeenkomst van…
Een Italiaans recept voor een vleesstoofschotel. Er was (in het pre-verkering-met-Jeroen-tijdperk) een gewoonte ontstaan dat de Insyde-mannen, Job & Jeroen, mij in ruil voor HR-kennis regelmatig mee uit eten namen. Een avondje kletsen en oreren over mijn vakgebied én lekker eten én goed gezelschap! Briljante combi. Na vele restaurantbezoekjes en gezelligheid besloot ik een tegen-uitnodiging te doen: heren, komen jullie de volgende keer bij mij eten? Ik ga voor jullie koken. Oké: wat ga ik…
Een recept voor Italiaanse runderrollade. Een paar jaar geleden kreeg ik voor mijn verjaardag van goede vrienden het kookboek Basic Italian. Of het een hint was dat ik vaker Italiaans moest koken of dat ze vonden dat mijn skills in de Italiaanse keuken nog de nodige oefening nodig hadden weet ik niet, wat ik wel weet is dat dit een erg fijn kookboek is. Het zijn mooie Italiaanse gerechten die niet altijd van je vragen…
Lees meer Brasato al vino rosso – Italiaanse runderrollade in rode wijn
Een recept voor tiramisu zonder slagroom ~ Toen ik Wendy ontmoette had ik al snel door dat ze fan was van tiramisu. Het is misschien wel haar favoriete toetje. Door mijn mierzoete associatie met tiramisu heb ik altijd gedacht dat ik het niet lekker vond. How wrong can you be? Nadat we dit recept voor het eerst samen hebben gemaakt is tiramisu met stip in mijn top drie van favoriete toetjes beland. Hoe lekker kan…
Een recept om zelf pesto te maken Stel, je bent de trotse bezitter van een keukenmachine -of van iets dat lijkt op een staafmixer: trakteer dan jezelf vaak genoeg op een gerecht met zelfgemaakte pesto. Pesto maken is makkelijk en veel lekkerder dan pesto uit een potje van de supermarkt. Het draait zoals bij zoveel recepten om het inkopen van goede ingrediënten. Het geheim om van je pesto een feestje te maken is de olijfolie,…