Een recept om zelf pesto te maken
Stel, je bent de trotse bezitter van een keukenmachine -of van iets dat lijkt op een staafmixer: trakteer dan jezelf vaak genoeg op een gerecht met zelfgemaakte pesto. Pesto maken is makkelijk en veel lekkerder dan pesto uit een potje van de supermarkt. Het draait zoals bij zoveel recepten om het inkopen van goede ingrediënten. Het geheim om van je pesto een feestje te maken is de olijfolie, dat maakt het verschil. Misschien heb je al een favoriet, en deze is dan simpelweg de ideale keuze. Weet je nog niet wélke olijfolie je het lekkerst vindt, probeer dan eens wat verschillende kleine flesjes uit van een speciaalzaak of vraag aan familie en vrienden die van koken houden “hun lekkerste olijfolie” als verjaardagscadeautje!
Als je in smaak wilt variëren kun je de basilicum heel goed vervangen door rucola.
Ingrediënten pesto
Voor 4 personen- een basilicumplantje
- olijfolie
- 2-3 handjes pijnboompitten
- 1 of 2 (verse) knoflooktenen
- Parmasaanse kaas
- peper en zout
Download onze pesto inkooplijst
De pesto maken
Zet een koekenpan op het vuur en rooster daarin de pijnboompitten tot ze licht gekleurd zijn. Rooster ze niet te donker, dan gaat de smaak te veel overheersen.
Dat was het moeilijke deel, nu wordt het makkelijk. Pak de keukenmachine en doe daarin: de basilicum, de knoflook, een scheutje olijfolie, de Parmezaanse kaas, een beetje peper en de geroosterde pijnboompitten. Maal het fijn.
Doe het mengseltje in een bakje en voeg zoveel olijfolie toe dat er een smeuïg geheel ontstaat. Proef de pesto en bepaal of je nog zout wilt toevoegen. Klaar.
Opdienen
Pesto past uiteraard heel goed bij salades en pasta, maar laat je ook eens verrassen door de combinatie met vis, asperges of aardappelen.
Eet u smakelijk,
Wij aten deze heerlijke pesto met zelfgemaakte pasta.
Wendy en Jeroen
Ik komt uit curacao ik heb boeuf bourguignon geproeft lang geleden maar nu ga ik zelf proberen met jou recept Dank je wel voor je recept
Mevrouw Elise Marie Visser Reina
voeg hier een potje uitgelekte zon gedroogde tomaten bij (staafmixer dr op) en hij is nog veel lekkerder, Ik laat de pijnboom pitjes er heel door dus die gaan hier niet onder de staafmixer, Erg lekker opCiabatta of Bruschcetta ( ciabatta insmeren met zeer weinig olijf olie en beide kanten evenaar roosteren in de grillpan. daar de Tapenade op garneren met een blaadje basilicum en wat geschaafde flakes van Parmezan , Enjoy bij een wijntje