Een recept om zelf Franse sliptong te maken~ Ik heb vis altijd een beetje spannend gevonden om zelf klaar te maken. Te moeilijk. Te onbekekend. Of, te weinig geoefend? Daar moest verandering in komen. En wat doen we altijd als we een bepaalde keuken onder de knie willen krijgen? Op culinaire vakantie. In de herfst van 2019 zijn we dus op culinaire vakantie in Normandië geweest. Die vakantie stond dus in het teken van vis.…
Een recept om zelf heerlijke Franse coquilles te maken als voorgerecht~ Toen wij vorig jaar november op culinaire vakantie waren in Normandië stond die in het teken van vis. Heel veel vis. Ons vakantiehuis stond dichtbij de kust en de vismarkt van Honfleur was slechts een kwartiertje rijden. Daar zijn we dus een paar keer geweest. Op de wensenlijst stonden in ieder geval twee recepten uit ons nieuwe favoriete Franse kookboek: Het franse kookatelier van…
Een recept om Fransevisserszoutmelange te maken ~ We waren onlangs op culinaire vakantie naar Normandië. Daar kookten wij een paar heerlijke Franse gerechten, zoals coquilles en sliptong. Deze recepten zullen we binnenkort wel publiceren. Beide gerechten waren verrassend simpel om te maken en erg smaakvol. Dat kwam mede door het gebruik van een zoutmelange. De eerste keer moest ik de zoutmelange nog maken, dus dat nam wat tijd in beslag. Ik heb de coquilles en…
Een recept voor tonijn. De eerste keer dat ik tonijn at was ruim 15 jaar geleden in London, ik was ongeveer 22. We waren met het hele gezin een lang weekeinde naar London om het 25-jarige huwelijk van onze ouders te vieren. Een van de avonden streken we neer in een restaurant, alwaar ik kennis maakte met perfect gegrilde tonijn, bestrooid met weinig anders dan een beetje zout en peper. Jaren later heb ik daar…