Een recept om Fransevisserszoutmelange te maken ~
We waren onlangs op culinaire vakantie naar Normandië. Daar kookten wij een paar heerlijke Franse gerechten, zoals coquilles en sliptong. Deze recepten zullen we binnenkort wel publiceren. Beide gerechten waren verrassend simpel om te maken en erg smaakvol. Dat kwam mede door het gebruik van een zoutmelange. De eerste keer moest ik de zoutmelange nog maken, dus dat nam wat tijd in beslag. Ik heb de coquilles en sliptong ondertussen al een paar keer gemaakt. Elke keer profiteerde ik van de voorraad zoutmelange. Weinig moeite, uitmuntend resultaat.
Ingrediënten voor Visserszoutmelange
Voor 220 gram als voorraad keukenkruiden
- 3 eetlepels citroenrasp (rasp alleen het geel van de schil)
- kleine handvol verse dille
- kleine hanvol verse kervel
- 1 eetlepel venkelzaad
- 220 gram fleur de sel
De kruiden voorbereiden
Snijdt de dille en kervel heel fijn.
Rasp de citroen met je fijnste rasp. Let op dat je alleen het geel raspt. Het witte deel van de schil geeft een bittere smaak.
Vijzel de venkelzaad fijn.
Meng de kruiden
Meng alle kruiden met het zout.
Bewaren en gebruiken
Bewaar de zoutmelange in een glazenpotje in je kruidenkast. Label het potje met visserszoutmelange.
Elke keer als je vis klaar maakt kun je een beetje van deze zoutmelange gebruiken. Kleine moeite, groot plezier.
Ben jij de eerste die reageert?