Een recept voor pasta bolognese ~ Een lekkere bolognesesaus heeft niet heel meer nodig dan goede tomaten, wat verse kruiden en veel geduld. Tenminste, als ik mijn goede vriend Wouter mag geloven. Lang geleden gingen we regelmatig weekeindjes weg met een paar fietsfanaten en dan was de pastasaus van Wouter favoriet. Als ik het me goed kan herinneren had hij het het recept van de eigenaar van een Italiaanse camping, ergens aan een prachtig meer.…
Een recept om ravioli te maken ~ Vroeger had ik altijd een soort haat-liefdesverhouding met ravioli (en tortellini, want die ontlopen elkaar wat mij betreft niet zoveel). Deeg met wat erin. Vaak iets ondefinieerbaars. En je kon het ook niet zien, je wist het pas als je je tanden erin had gezet. Een ‘verrassing’ zoals ze dat dan zeggen. Nou, ik houd niet zo van verrassingen. Jaren later en zoveel wijzer kan ik ze steeds…
Lees meer Ravioli gevuld met rucola pesto en tamme kastanjepuree
Een recept voor een heerlijke groenterijke lasagne. Ooit woonde ik in een studentenflat en deelde ik een verdieping, en dus ook mijn keuken, met veertien huisgenoten. Dat was gezellig, druk, leuk, vies, leerzaam en inspirerend. Kamer vijf reserveerden we typisch voor een buitenlandse student. Het geluk was met ons toen daar opeens een Italiaan met gevorderde keukenmanieren kwam wonen. Michelangelo. We zullen hem nooit meer vergeten. Hij slaakte een ijzingwekkende kreet, de eerste keer dat…
Een recept om zelf pasta te maken. Bij de échte-échte pasta denk je graag aan dat zonnige Italiaans terras waar je een pasta bolognese-di-mama of een verrukkelijke pasta carbonara bestelt. Ga je zelf een poging wagen, zorg er dan voor dat je een lekkere Chianti in huis hebt om de Italiaanse sfeer compleet te maken. Wij aten deze week verse pasta met zelfgemaakte pesto, heerlijk met wat groenten en kip erbij. Met dit basisrecept voor…
Lees meer Zelf verse pasta maken. Lekker en niet ingewikkeld.
Er is op internet veel discussie over welk meel je kunt gebruiken. Volgens mij is het afhankelijk van voorkeuren, beschikbaarheid, budget en hoe ‘Italiaans’ je wil gaan. Dit zijn je opties: Bloem Bloem kun je gewoon bij elke supermarkt kopen. Deze bloem is niet duur maar bevat minder gluten dan eigenlijk nodig zijn om de pasta elastisch te maken. Ik heb het eerder wel gebruikt en het gaat op zich wel goed. Durum meel Durum…