Een recept voor Argentijnse chimichurri. Sinds wij 2 jaar geleden de Argentijnse Tango hebben ontdekt sparen we alvast voor een culinaire dansweek in Argentinië. Ondertussen zijn we vanuit Nederland extra gespitst op de Argentijnse keuken. Een recept in de categorie ‘sabroso’ en ‘deseable’: chimichurri. Een basisrecept voor op iedere Argentijnse eettafel. In Argentinië houden ze heel erg van (rund)vlees, het liefst van de bbq of grill en dat wordt altijd vergezeld door chimichurri. Elk gezin…
Een recept voor klassieke kruidenboter. Welke barbecue kan zonder kruidenboter? Geen enkele toch? Juist! En zelfgemaakte kruidenboter is natuurlijk veel lekkerder dan een pakje uit de supermarkt. Daarom nu dit eenvoudige recept om zelf heerlijke klassieke kruidenboter te maken. Ingrediënten klassieke kruidenboter Genoeg voor 2 bbq’s 500 gram roomboter bosje peterselie bosje bieslook 2 tenen knoflook zout en peper stokbrood of toastjes Download onze inkooplijst klassieke kruidenboter. De kruidenboter maken Laat de roomboter zacht worden…
Een recept voor Mexicaanse guacamole. Het is alweer een tijd geleden dat ik (Wendy) in Mexico was. Even denken… 2004 en 2005 was het. Toch, iedere keer als ik óf een avocado óf een mango in mijn handen heb met-het-plan-om-deze-te-bereiden, denk ik aan Mexico. Ik denk aan de Huerta-familie uit Mexico-Stad waar ik twee keer op bezoek was. Niet alleen omdat ze zo lief en gastvrij waren, maar ook omdat ik hun trucje heb gepikt.…
Dit recept en ik hebben al een lange historie samen. We gaan al terug tot 1991. Zaterdag 9 november om precies te zijn. Vroeger vonden mijn ouders het een goed idee als wij leerden koken. Dat was handig voor later en gaf hen een vrije zaterdagmiddag. Dus op zaterdag kookte een van de kids. Het maakte ons ook nog eens prijsbewuste consumenten, het budget was (slechts) 15 gulden, voor zes mensen. En stiekem vonden wij…
Een recept voor salsa verde (groene saus). Heb je wel eens meegemaakt dat basilicum, peterselie en munt samen strijden tegen kappertjes, augurkjes en ansjovis om de meeste aandacht in je mond terwijl ook de knoflook, azijn en mosterd graag op de eerste rang willen zitten? Deze salsa verde biedt je deze verrassende smaaksensatie en gaat erg goed samen met de stevige smaak van de lekkerste biefstuk ooit. En deze salsa is ook nog eenvoudig klaar…