Salsa Verde, lekker voor bij de biefstuk

Een recept voor salsa verde (groene saus).

Heb je wel eens meegemaakt dat basilicum, peterselie en munt samen strijden tegen kappertjes, augurkjes en ansjovis om de meeste aandacht in je mond terwijl ook de knoflook, azijn en mosterd graag op de eerste rang willen zitten? Deze salsa verde biedt je deze verrassende smaaksensatie en gaat erg goed samen met de stevige smaak van de lekkerste biefstuk ooit. En deze salsa is ook nog eenvoudig klaar te maken.

Ingrediënten salsa verde

Voor 4 personen

De ingrediënten van de Salsa Verde
De ingrediënten van de Salsa Verde

  • Verse basilicum
  • Verse munt
  • Verse bladpeterselie
  • Augurkjes
  • Kappertjes
  • Ansjovis
  • Knoflook
  • Rode wijnazijn
  • Mosterd
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Download onze salsa verde inkooplijst

De salsa verde maken

De truc bij deze salsa is om aandacht te schenken aan het fijnsnijden van de ingrediënten, hoe fijner gesneden, hoe subtieler de structuur en hoe beter je gasten kunnen genieten van de smaakexplosie die ze te wachten staat. Snij de basilicum, munt, bladpeterselie, augurkjes, kappertjes, ansjovis en knoflook heel fijn.

De knoflook en kruiden fijnhakken
De knoflook en kruiden fijnhakken
De kappertjes en augurken snijden
De kappertjes en augurken snijden
De ansjovis snijden
De ansjovis snijden
De fijngehakte ingrediënten
De fijngehakte ingrediënten

Doe alles wat je gesneden hebt in een kom en voeg peper, azijn, mosterd en olijfolie toe. Meng alles goed door en voeg als laatste nog een snufje zout toe.

Doe de ingrediënten in een kom
Doe de ingrediënten in een kom
Voeg peper toe
Voeg peper toe
Voeg frambozen azijn toe
Voeg frambozen azijn toe
Voeg mosterd en olijfolie toe
Voeg mosterd en olijfolie toe
Meng alles door elkaar
Meng alles door elkaar
Het resultaat: de Salsa Verde
Het resultaat: de Salsa Verde

Opdienen

Deze salsa past perfect bij de lekkerste biefstuk ooit. En als je over hebt kun je de dag erna heel goed iets lekkers maken met lamsvlees.

Server de salsa verde koud
Server de salsa verde koud
De salsa is lekker bij aardappelen en vlees
De salsa is lekker bij aardappelen en vlees

Eet u smakelijk!
Wendy en Jeroen
Salsa Verde

2 reacties

  1. Fred Wevers zei:

    Hi, ik mis de hoeveelheden

    december 23, 2020
    Beantwoord
    • Jeroen kookt (voor) goddelijke recepten
      Jeroen zei:

      Hoi Fred.

      Goed punt. In de begin dagen van ons blog waren we nog niet zo scherp op de hoeveelheden omdat ik zelf vooral veel op gevoel kook.

      Ik kan je de hoeveelheden niet precies geven maar ik kan je wel vertellen dat het van alles ongeveer gelijke hoeveelheden zijn. Ik hoop dat je daarmee aan de slag kunt. Op de foto’s zie je ook dat de hoopjes ongeveer even groot zijn. Ik denk dat je van de kappertjes wat minder volume moet gebruiken.

      Voor de rode wijnazijn, mosterd en olijfolie is het een kwestie van erbij voegen in kleine hoeveelheden en dan proeven of het je bevalt. Dit hangt erg af van de scherpte van je mosterd en hoeveel je daarvan houdt.

      december 24, 2020
      Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.