Een recept voor klassieke kruidenboter.
Welke barbecue kan zonder kruidenboter? Geen enkele toch? Juist! En zelfgemaakte kruidenboter is natuurlijk veel lekkerder dan een pakje uit de supermarkt. Daarom nu dit eenvoudige recept om zelf heerlijke klassieke kruidenboter te maken.
Ingrediënten klassieke kruidenboter
Genoeg voor 2 bbq’s
- 500 gram roomboter
- bosje peterselie
- bosje bieslook
- 2 tenen knoflook
- zout en peper
- stokbrood of toastjes
Download onze inkooplijst klassieke kruidenboter.
De kruidenboter maken
Laat de roomboter zacht worden buiten de koelkast. Als de roomboter zacht is doe je hem een schaal, eentje waarin je genoeg ruimte hebt om te mengen.
Snijd de peterselie, bieslook en twee tenen knoflook lekker fijn. Prak in de boter alvast een kuiltje. Voeg de gesneden kruiden, zout en peper toe. Meng alles door elkaar zodat de kruiden goed verdeeld worden in de roomboter.
Pak een stuk vershoudfolie en leg deze op een schoon werkblad. Schep de kruidenboter op de vershoudfolie en draai de boter als een snoepje op zodat er een mooie rol kruidenboter ontstaat. Laat de kruidenboter hard worden in de koelkast.
Opdienen
Als de barbecue heet is en de eerste vleesjes gaan erop, snijd dan het stokbrood. Haal de kruidenboter uit de koelkast en snijd er een plak af; zoveel als je wilt gebruiken. Presenteer het in een leuke schaaltje. De rest van de boter kun je weer terug in de koelkast leggen voor de volgende keer. Zet alles op tafel, smeer een broodje en genieten maar.
Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen
Wat leuk om zelf kruidenboter te maken! Handig ook al die foto’s.
Super lekker!
Recept kruidenboter uitgeprobeerd met wajangboter ivm lactosevrij dieet. Heerlijk nu weer kruidenboter te kunnen gebruiken. Bedankt! Misschien ook leuk om te vermelden appeltaart gebakken met wajangboter….niemand proefde het verschil!!!
Hallo Jeroen en Wendy,
Waarom ik voor jullie recept koos ? Helder, duidelijk en de foto’s spreken voor zich. Ik wil geen smaakversterkers in mijn voeding.
Deze verse, (h)eerlijke kruidenboter (zowel in smaak als geur) verteld ons iets belangrijks ; wij hebben geen smaakversterkers nodig !
Dank je voor dit mooie bericht!
Leuk dat jullie dit doen. De blogspot. Ga denk ik het weekend Pollo al Ajillo maken.
En morgen de kruidenboter.
Bedankt hoor. Laat wel weten hoe het smaakte.
Hi Marianne, leuk dat je ze uitprobeert. Laat weten hoe het smaakte. Jeroen
Dag Marianne. Ik denk dat je ongezouten boter gebruikt, maar zeker weet ik het niet.
Ik kan natuurlijk beide wel uitproberen maar misschien heb je advies.
Binnenkort wil ik kruidenboterjes vooral gebruiken voor borrelhapjes en voor Tapas.
Jaak