Een recept voor gegrilde paprika’s.
Eigenlijk vind ik paprika’s een vrij saaie groente (toch zijn het Wendy haar lievelings). Maar, als saaie paprika’s met geduld worden gegrild dan ontstaat er iets moois! Ze worden zacht en zoet van smaak en, ook verrassend, er komt na deze bereiding een soort paprikasiroop vrij die een fantastische extra smaak geeft aan een saus of dressing.
Ingrediënten Pimientos Asados
Voor 2 personen als groente voor 4-8 personen als onderdeel van tapas
- 4 Rode paprika’s
- Scheut Rode port
- Scheut Olijfolie
- Scheut Balsamico
- Scheut Witte wijnazijn
- Peper en zout
Download onze pimientos asados inkooplijst
De Pimientos Asados maken
Stap 1: De paprika’s in de oven
Verwarm de oven voor op 225°. Doe de paprika’s in een ovenschaal en zet deze in de oven. De paprika’s moeten na ongeveer 20 min worden gedraaid. Als de paprika’s na 20 min nog niet een beetje verkleurd zijn laat ze dan nog wat langer in de oven voordat je ze omdraait.
Stap 2: De dressing maken
Ondertussen kun je met de dressing van de pimientos aan de slag. Doe een scheut olijfolie in een schaal en doe er een gelijk deel port bij. Druppel er vervolgens wat balsamico en witte wijnazijn bij. Voeg peper en zout toe en roer het geheel door elkaar.
Stap 3: De paprika’s laten afkoelen
Je had de paprika’s al omgedraaid. Na ongeveer 15 minuten wordt het opnieuw tijd om een blik in de oven te werpen om te kijken hoe het ermee staat: als ze nog lichtgekleurd zijn laat je ze nog wat langer staan, zijn de groenten een beetje zwart geblakerd dan zijn ze goed. Haal ze uit de oven. Om dadelijk het pellen makkelijker te maken dek je de ovenschaal af met een handdoek of theedoek. Tien minuutjes laten afkoelen en de velletjes komen bijna vanzelf los.
Stap 4: De paprika’s pellen
Zijn ze afgekoeld pak ze dan een voor een voorzichtig op, maak een insnede aan de bovenkant en giet rustig de paprikasiroop in de dressing. Let op: je wilt alleen de siroop en niet de zaadjes van de paprika.
Daarna kun je de paprika’s pellen, in reepjes snijden en in de dressing leggen.
Zet de schaal met de pimientos in de koelkast zodat ze helemaal af kunnen koelen voordat je ze opdient.
Eet u smakelijk!
Wij aten deze al heel vaak en laatst met ‘albondigas‘ of gebruik ze in deze heerlijke tapas met kwartelei
Wendy & Jeroen
Lekker! Mijn groene paprika’s bij kou geplukt en binnen verder laten rijpen. Ze worden dan wel rimpelig maar uitstekend geschikt voor deze tapas!
Hoi Rien. Wat een traktatie, met je eigen paprika’s! We hopen dat onze paprikaplantjes het volgend jaar beter gaan doen.