Gegrilde paprika – Pimientos Asados

Een recept voor gegrilde paprika’s.

Eigenlijk vind ik paprika’s een vrij saaie groente (toch zijn het Wendy haar lievelings). Maar, als saaie paprika’s met geduld worden gegrild dan ontstaat er iets moois! Ze worden zacht en zoet van smaak en, ook verrassend, er komt na deze bereiding een soort paprikasiroop vrij die een fantastische extra smaak geeft aan een saus of dressing.

Ingrediënten Pimientos Asados

Voor 2 personen als groente voor 4-8 personen als onderdeel van tapas

Ingrediënten: Rode paprika, rode port, olijfolie, balsamico, witte wijnazijn, peper en zout
Ingrediënten: Rode paprika, rode port, olijfolie, balsamico, witte wijnazijn, peper en zout
  • 4 Rode paprika’s
  • Scheut Rode port
  • Scheut Olijfolie
  • Scheut Balsamico
  • Scheut Witte wijnazijn
  • Peper en zout

Download onze pimientos asados inkooplijst

De Pimientos Asados maken

Stap 1: De paprika’s in de oven

Verwarm de oven voor op 225°. Doe de paprika’s in een ovenschaal en zet deze in de oven. De paprika’s moeten na ongeveer 20 min worden gedraaid. Als de paprika’s na 20 min nog niet een beetje verkleurd zijn laat ze dan nog wat langer in de oven voordat je ze omdraait.

Zet de paprika's in de oven
Zet de paprika's in de oven
Draai ze na ongeveer 20 min om als ze aan de bovenkant verkleurd zijn
Draai ze na ongeveer 20 min om als ze aan de bovenkant verkleurd zijn

Stap 2: De dressing maken

Ondertussen kun je met de dressing van de pimientos aan de slag. Doe een scheut olijfolie in een schaal en doe er een gelijk deel port bij. Druppel er vervolgens wat balsamico en witte wijnazijn bij. Voeg peper en zout toe en roer het geheel door elkaar.

Doe de olie en port in een kom
Doe de olie en port in een kom
Voeg een paar druppels balsamico en witte wijnazijn toe
Voeg een paar druppels balsamico en witte wijnazijn toe
Roer een beetje peper en zout door de dressing
Roer een beetje peper en zout door de dressing
Een mooi resultaat
Een mooi resultaat

Stap 3: De paprika’s laten afkoelen

Je had de paprika’s al omgedraaid. Na ongeveer 15 minuten wordt het opnieuw tijd om een blik in de oven te werpen om te kijken hoe het ermee staat: als ze nog lichtgekleurd zijn laat je ze nog wat langer staan, zijn de groenten een beetje zwart geblakerd dan zijn ze goed. Haal ze uit de oven. Om dadelijk het pellen makkelijker te maken dek je de ovenschaal af met een handdoek of theedoek. Tien minuutjes laten afkoelen en de velletjes komen bijna vanzelf los.

Na ongeveer 15 min zijn ze ook aan de andere kant verkleurd
Na ongeveer 15 min zijn ze ook aan de andere kant verkleurd
Dek ze af en laat ze afkoelen. De paprika zweet het vel vanzelf los
Dek ze af en laat ze afkoelen. De paprika zweet het vel vanzelf los

Stap 4: De paprika’s pellen

Zijn ze afgekoeld pak ze dan een voor een voorzichtig op, maak een insnede aan de bovenkant en giet rustig de paprikasiroop in de dressing. Let op: je wilt alleen de siroop en niet de zaadjes van de paprika.

Maak een insnede aan de bovenkant van de paprika
Maak een insnede aan de bovenkant van de paprika
Giet de siroop in de dressing
Giet de siroop in de dressing
Voorzichtig gieten, we willen alleen de siroop en niet de zaadjes
Voorzichtig gieten, we willen alleen de siroop en niet de zaadjes

Daarna kun je de paprika’s pellen, in reepjes snijden en in de dressing leggen.

Hierna kun je de paprika's pellen. Het vel laat als het goed is makkelijk los
Hierna kun je de paprika's pellen. Het vel laat als het goed is makkelijk los
Pel de paprika's
Pel de paprika's
Als je de paprika's voorzichtig pelt lukt het om hele stukken vel in één keer eraf te halen
Als je de paprika's voorzichtig pelt lukt het om hele stukken vel in één keer eraf te halen

Zet de schaal met de pimientos in de koelkast zodat ze helemaal af kunnen koelen voordat je ze opdient.

Snij de paprika in reepjes en doe ze in de dressing
Snij de paprika in reepjes en doe ze in de dressing
Opdienen en smullen maar
Opdienen en smullen maar

Eet u smakelijk!
Wij aten deze al heel vaak en laatst met ‘albondigas‘ of gebruik ze in deze heerlijke tapas met kwartelei
Wendy & Jeroen
Gegrilde paprika's

2 reacties

  1. Rien Catherine Kate zei:

    Lekker! Mijn groene paprika’s bij kou geplukt en binnen verder laten rijpen. Ze worden dan wel rimpelig maar uitstekend geschikt voor deze tapas!

    oktober 13, 2015
    Beantwoord
    • Jeroen kookt (voor) goddelijke recepten
      Jeroen zei:

      Hoi Rien. Wat een traktatie, met je eigen paprika’s! We hopen dat onze paprikaplantjes het volgend jaar beter gaan doen.

      oktober 26, 2015
      Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.