Het is 22:00 uur ’s avonds en na een donkere bochtige rit over het eiland naar ons vakantiehuisje hebben we best wel trek. Onze eerste culinaire vakantie op La Palma is begonnen. Deze eerste avond gaan we op zoek naar een leuk lokaal eettentje om na onze reis nog even wat lokale culinaire inspiratie op te doen. Met de auto naar het dichtstbijzijnde dorp. Niets. We rijden nog door twee andere dorpjes. Ook niets. Geen restaurantje te bekennen. Wat een teleurstelling. Op de weg terug spotten we tóch een klein open eethuisje, een soort kiosk. Die hadden we op de heenweg gemist. Maar… ze hebben er eten! Hier maar neerstrijken dan. Het eerste gerechtje dat we bestellen was zo simpel maar treffend. Geroosterde groene puntpaprika’s met zout. De zoet-zoute smaak van deze heerlijke paprika’s zal ik niet snel vergeten. En het grote voordeel: je zet dit gerechtje in een handomdraai op tafel. In Nederland zul je niet snel groene puntpaprika’s vinden, kom je ze toch ergens tegen sla dan direct je slag. In alle andere gevallen kun je het ook met rode puntpaprika’s maken.
Ingrediënten geroosterde puntpaprika’s
Voor 2 personen
- 2 rode of groene puntpaprika’s
- Je lekkerste olijfolie
- Grof zeezout
De geroosterde puntpaprika’s maken
Snijd de puntpaprika’s overlangs door midden en verwijder de zaadlijsten.
Zet een pan op het vuur met olijfolie. Bak de puntparika’s tot ze net een beetje zwart beginnen te worden aan de randjes.
Haal ze uit de pan en snijd ze in stukken. Besprenkel de stukken puntpaprika’s met de lekkerste olijfolie die je in huis hebt en strooi er grof zeezout over. Smullen maar.
Eet u smakelijk,
Wendy & Jeroen
Op La Palma moet je in Mazo zijn ,daar hoog in het dorpje zit een klein restaurantje,oa de lekkerste paella ooit gegeten.
als we nog een keer naar La Palma gaan zullen we deze tip zeker meenemen.
Hi Jeroen, toevallig heb ik ook net op La Palma die heerlijke paprika’s gegeten maar ik had mini paprika en kon ze zo als taps in een keer eten.
Ik maak ze nu zelf ook maar had er niet aan gedacht dit gewoon in de pan te doen. dacht dat het in de oven gegrild moest, bedankt voor de tip.