Een recept voor een heftige Spaanse tomatensalade
In 2006 vloog ik met de dames-roeiploeg die ik toen coachte richting Trakai (Litouwen) om deel te nemen aan het FISU WK. Het was een gedenkwaardig WK, zowel om de prestatie van de dames, als om de heerlijke traktatie in het vliegtuig op de heenweg. (Culinairiteiten ín het vliegtuig, denk je nu met een frons…) Maar het zat zo. In het vliegtuig zat ik naast Josien, één van de roeisters, en zij toverde halverwege de vlucht een tupperwarebak uit haar tas met daarin deze overheerlijke tomatensalade. Wow. Wat een smaakexplosie. Toen vergeten het recept te vragen. Maar na veel uitproberen tot dit fantastische resultaat gekomen.
En zoals met veel gerechten wordt dit gerecht lekkerder als je het een dag van tevoren maakt.
Ingrediënten Spaanse tomatensalade
Voor 4 personen als bijgerecht
- Een tros rijpe tomaten
- 3-4 Grote tenen knoflook
- Balsamico azijn
- Olijfolie
- Bruine basterdsuiker
De Spaanse tomatensalade maken
Was de tomaten. Snijd ze in acht stukken en verwijder het vruchtvlees. Snijd de knoflook fijn. Doe de tomaten en de knoflook in een schaal. Voeg een schepje bruine basterdsuiker toe. Giet er een scheut balsamico bij en voeg als laatste de olijfolie toe. Roer alles door elkaar en zet het een middag of nacht in de koelkast, daar wordt het lekkerder van.
Haal ze ruim voor het eten uit de koelkast zodat je ze niet ijskoud hoeft op te eten.
Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen
Yammie
Al maanden een succes nummer! Heeeerlijk!!!!
Ik vergeet soms te reageren maar ik geniet altijd weer van jullie recepten!
Dankjewel!
Hoi Gretha, bedankt voor je vrolijke reactie. dat horen wij graag 🙂
Zo simpel maar ontzettend lekker met maar 5 ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt. Dit wordt een blijvertje!
🙂
Ik vind hem heerlijk .gebruik geen suiker maar hon