Tijdens onze culinaire week op La Palma (Canarische eilanden) oktober 2011 hebben we de lekkere dipsaus Mojo Rojo ontdekt. Er is ook Mojo Verde, maar die haalt het niet bij de rode variant. Het is niet echt een dipsaus, maar je kunt er wel bijvoorbeeld manchego kaas in dippen, of een toastje. Mojo Rojo is ook erg lekker bij aardappelen en vis. Eigenlijk kan het wat ons betreft bijna overal bij. Lekker, gezond en nog erg makkelijk te maken ook.
Ingrediënten mojo rojo
- 2 rode puntpaprika’s
- 2 tenen knoflook
- een theelepel komijnpoeder
- een handje amandelen
- scheutje olijfolie
- beetje azijn
- zeezout
Download onze Mojo Rojo inkooplijst
De mojo rojo maken
Doe de puntpaprika’s (zonder lijsten en zaden) en de knoflook in de keukenmachine. Maal deze fijn. Voeg daarna de amandelen toe en maal ook deze fijn. Doe een theelepel komijnpoeder, een scheutje azijn en lekkere zeezout toe, even blenden, proeven en voeg naar smaak meer komijnpoeder toe.
Voeg zoveel olijfolie toe als nodig om er een dipsaus van te maken.
Klaar.
Eet u smakelijk,
Wij eten dit het liefst om 16.00 ’s middags met een wijntje tijdens een borrel met tapas van manchego en toast,
Wendy & Jeroen
Deze hebben we nu een paar keer gemaakt voor vrienden voor bij de borrel. Heerlijk met manchego of op een broodje.
ik zie een nieuwe dipsaus voor ons Tango&Tea en Tapas dansfeestje op 17 februari 🙂
Komen jullie keuren?
Graag.
Heerlijk geworden! Heb als variatie de amandelen even gebrand. geeft een beetje rokerige tint.
Ha Peter. Wat leuk. klinkt goed. Gaan wij ook een keer doen. Wendy & Jeroen
Heerlijk!! En nog super gezond en veganistisch ook! Een toppertje!
heel lekker, ik heb een halve theelepel gerookt paprika poeder toegevoegd, en pistachenootjes gebruikt, heel lekker sausje!
oh. dat klinkt ook lekker zeg. Gaan wij ook een keer proberen.
Lekker! Bij mij werd het mengsel iets te vochtig. Ik heb het alvorens olijfolie toe te voegen even kort uit laten lekken met een fijne zeef. Dit kwam het eindresultaat ten goede.
Hoi Dirk Jan. Fijn dat het lekker was. En goeie tip om het effe af te gieten.
Hoelang kan je dit sausje bewaren ?
je kunt het wel een dag of 2 bewaren in de koelkast.
Ik kreeg het de eerste keren vanuit la Palma maar ben het al snel zelf gaan maken. Het verbaast mij alleen dat het maar twee dagen goed zou zijn want ik doe er heel veel langer mee en nog nooit iets weg hoeven gooien. Soms een beetje rode peper toegevoegd ook erg lekker.
Dank voor het recept!
Hoi Marlies, wat fijn dat jij het langer kan bewaren, bij ons gaat hij altijd na een paar dagen gisten. Daarom proberen we het gewoon op te maken, wel zo lekker.