Mojo Rojo – Een allemansvriend uit La Palma

Tijdens onze culinaire week op La Palma (Canarische eilanden) oktober 2011 hebben we de lekkere dipsaus Mojo Rojo ontdekt. Er is ook Mojo Verde, maar die haalt het niet bij de rode variant. Het is niet echt een dipsaus, maar je kunt er wel bijvoorbeeld manchego kaas in dippen, of een toastje. Mojo Rojo is ook erg lekker bij aardappelen en vis. Eigenlijk kan het wat ons betreft bijna overal bij. Lekker, gezond en nog erg makkelijk te maken ook.

Ingrediënten mojo rojo

Ingrediënten: rode puntpaprika's, komijnzaad, amandelen, knoflook, olijfolie, azijn
Ingrediënten: rode puntpaprika's, komijnzaad, amandelen, knoflook, olijfolie, azijn
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • een theelepel komijnpoeder
  • een handje amandelen
  • scheutje olijfolie
  • beetje azijn
  • zeezout

Download onze Mojo Rojo inkooplijst

De mojo rojo maken

Doe de puntpaprika’s (zonder lijsten en zaden) en de knoflook in de keukenmachine. Maal deze fijn. Voeg daarna de amandelen toe en maal ook deze fijn. Doe een theelepel komijnpoeder, een scheutje azijn en lekkere zeezout toe, even blenden, proeven en voeg naar smaak meer komijnpoeder toe.
Voeg zoveel olijfolie toe als nodig om er een dipsaus van te maken.

Paprika en knoflook in de blender
Paprika en knoflook in de blender
Blend de puntpaprika's en knoflook
Blend de puntpaprika's en knoflook
Voeg amandelen toe
Voeg amandelen toe
Voeg komijnzaad toe
Voeg komijnzaad toe
Maal alles fijn
Maal alles fijn
Voeg olijfolie en azijn toe
Voeg olijfolie en azijn toe
De Mojo Rojo opdienen en bewaren
De Mojo Rojo opdienen en bewaren

Klaar.

Eet u smakelijk,
Wij eten dit het liefst om 16.00 ’s middags met een wijntje tijdens een borrel met tapas van manchego en toast,
Wendy & Jeroen

Mojo Rojo, een salsa uit La Palma

14 reacties

  1. Simone zei:

    Deze hebben we nu een paar keer gemaakt voor vrienden voor bij de borrel. Heerlijk met manchego of op een broodje.

    november 4, 2012
    Beantwoord
  2. zei:

    ik zie een nieuwe dipsaus voor ons Tango&Tea en Tapas dansfeestje op 17 februari 🙂

    Komen jullie keuren?

    februari 7, 2013
    Beantwoord
  3. zei:

    Heerlijk geworden! Heb als variatie de amandelen even gebrand. geeft een beetje rokerige tint.

    januari 17, 2015
    Beantwoord
    • Jeroen kookt (voor) goddelijke recepten
      Jeroen zei:

      Ha Peter. Wat leuk. klinkt goed. Gaan wij ook een keer doen. Wendy & Jeroen

      januari 17, 2015
      Beantwoord
  4. Charlotte zei:

    Heerlijk!! En nog super gezond en veganistisch ook! Een toppertje!

    maart 1, 2016
    Beantwoord
  5. lieve de lille zei:

    heel lekker, ik heb een halve theelepel gerookt paprika poeder toegevoegd, en pistachenootjes gebruikt, heel lekker sausje!

    juli 21, 2016
    Beantwoord
    • Jeroen kookt (voor) goddelijke recepten
      Jeroen zei:

      oh. dat klinkt ook lekker zeg. Gaan wij ook een keer proberen.

      augustus 20, 2016
      Beantwoord
  6. Dirk Jan zei:

    Lekker! Bij mij werd het mengsel iets te vochtig. Ik heb het alvorens olijfolie toe te voegen even kort uit laten lekken met een fijne zeef. Dit kwam het eindresultaat ten goede.

    februari 9, 2020
    Beantwoord
    • Jeroen kookt (voor) goddelijke recepten
      Jeroen zei:

      Hoi Dirk Jan. Fijn dat het lekker was. En goeie tip om het effe af te gieten.

      september 15, 2020
      Beantwoord
  7. BETTY zei:

    Hoelang kan je dit sausje bewaren ?

    september 1, 2020
    Beantwoord
    • Jeroen kookt (voor) goddelijke recepten
      Jeroen zei:

      je kunt het wel een dag of 2 bewaren in de koelkast.

      september 15, 2020
      Beantwoord
  8. Marlies zei:

    Ik kreeg het de eerste keren vanuit la Palma maar ben het al snel zelf gaan maken. Het verbaast mij alleen dat het maar twee dagen goed zou zijn want ik doe er heel veel langer mee en nog nooit iets weg hoeven gooien. Soms een beetje rode peper toegevoegd ook erg lekker.
    Dank voor het recept!

    oktober 29, 2020
    Beantwoord
    • Jeroen kookt (voor) goddelijke recepten
      Jeroen zei:

      Hoi Marlies, wat fijn dat jij het langer kan bewaren, bij ons gaat hij altijd na een paar dagen gisten. Daarom proberen we het gewoon op te maken, wel zo lekker.

      november 2, 2020
      Beantwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.