Tonijn tortilla bij de lunch

Een lunchrecept voor een tonijn tortilla.

Tijdens onze culinaire vakantie op La Palma sloegen we graag de favoriete boterham met pindakaas over om ook tijdens de lunch iets bijzonders uit te proberen. Uit ons grote tapasboek haalden we dit verrassende lunchgerecht: een tonijn tortilla, niet zomaar een gebakken eitje…

Wat heb je nodig

De eieren met tonijn
De eieren met tonijn
Voor 2 personen

  • 1 blikje tonijn
  • 3 eieren
  • 250ml room
  • 1 of 2 groene (punt)paprika’s
  • peterselie
  • peper en zout

Voor de tomatensalsa

  • 2 of 3 tomaten
  • knoflook
  • suiker
  • peper

Aan de slag

Je snijdt de tomaten en knoflook fijn en verwarmt ze met wat suiker en peper in een steelpannetje. Maak de tomatensalsa het liefst een dag eerder dan is hij nog lekkerder. Warm de salsa in dat geval alvast weer op.

Maak de tomaten salsa een dag eerder
Maak de tomaten salsa een dag eerder

Ter voorbereiding snijd je de paprika’s in kleine stukjes, open je het blik tonijn, klop je de eieren in een kom en voeg je hieraan peper, zout en fijngesneden peterselie toe.

Snij de groene pepers
Snij de groene pepers
in kleine stukken
in kleine stukken
Klop de eieren met de peterselie en peper en zout
Klop de eieren met de peterselie en peper en zout

Fruit de paprika en als ze beetgaar zijn voeg dan de tonijn toe, bak deze mee. Schenk daarna de room in de pan en zet het vuur laag.

Fruit de pepers.
Fruit de pepers.
Koop een mooi blik tonijn
Koop een mooi blik tonijn
Voeg de tonijn toe
Voeg de tonijn toe

Pak een andere koekenpan en bak daarin de helft van het eimengsel aan beide zijden tot het gaar is. Leg dan net naast het midden van het ei de helft van het paprika/tonijn mengsel en vouw het ei dubbel. Leg het ei op een bord. Herhaal dit met de andere helft van het eimengsel.

Bak het ei
Bak het ei
Als het ei klaar is voeg de tonijnvulling toe,
Als het ei klaar is voeg de tonijnvulling toe,
het beste net naast het midden zodat het vouwen makkelijk gaat
het beste net naast het midden zodat het vouwen makkelijk gaat

Leg twee stukken toast op elk bord en schep wat salsa over het ei, schenk er een heerlijk glaasje jus bij en smullen maar.

Vouw het ei dubbel en leg tomaten salsa op het ei. Opdienen met toast en jus
Vouw het ei dubbel en leg tomaten salsa op het ei. Opdienen met toast en jus

Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen

Ben jij de eerste die reageert?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *