Recept voor een verrassend yoghurttoetje ~ Soms eet je iets lekkers en dan denk je … “Wát zit er in?” Je herkent wel wat smaken maar het gerecht zelf houdt de ingrediënten subtiel verborgen. Dat was het effect voor mij bij dit toetjesrecept van mijn HR-collega. Het was weer eens ‘Q-sessie-tijd’ voor ons HR team en dus ook tijd om weer heerlijkheden op tafel te toveren. Sindsdien heb ik het ook vaak zelf gemaakt en…

Lees meer Griekse yoghurt met een verrassing!

Toetjes

Een recept om lavendelijs te maken zonder ijsmachine. De eerste keer dat ik dit recept maakte was om indruk te maken op Wendy. Als hoofdgerecht stond er kip uit de oven op het menu. Er werd een Hartenberg Storck geschonken uit Zuid-Afrika en als pièce de résistance kwam dit lavendelijs op tafel met chocolademousse. Het duurde daarna nog een paar maanden voordat mijn indrukmakkerij zijn vruchten afwierp. Eens per jaar bloeit de lavendel, het zal…

Lees meer Lavendelijs

Toetjes

Een recept voor poffertjes. Voor kinderen van alle leeftijden (van 2 tot 80 jaar). Poffertjes. Goddelijke goudkleurige ronde schijfjes. Wie heeft ze niet gegeten toen hij klein was. En wat een grappige pan gebruikte je moeder om ze te maken, eentje met dichte gaatjes. En dan het liefst een van gietijzer, die bakken het fijnst. Voordat ik dit recept ontdekte dacht ik dat poffertjes en pannenkoeken ongeveer hetzelfde waren, alleen een andere uitingsvorm hadden. Maar…

Lees meer Zelf poffertjes maken

Toetjes

Een recept voor crêpes Suzette. In de voorbereiding van onze culinaire vakantie in Frankrijk ontdekten we de beroemde Franse chef-kok Auguste Escoffier en dit recept. Auguste Escoffier zou dit dessert in 1890 in Londen hebben klaar gemaakt voor de Prins van Wales, de latere Koning Edward VII. Hij wilde het recept opdragen aan de Prins, maar die had een beter idee: “Nee, ik ben dat onwaardig. Laten we dit voortreffelijke nagerecht noemen naar de jongedame…

Lees meer Crêpes Suzette – Beroemde Franse pannenkoeken

Toetjes

Een recept voor bokkenpootjesijs. Dit recept begint met een noodzakelijk verhaal: we gaan terug in de tijd naar het jaar 1997. Ik ben in het studentenhuis op de Van Leeuwenhoeksingel waar Bunno na het hoofdgerecht een literverpakking ijs uit de vriezer haalt voor de toetjeliefhebbers. Ik reken mij zeker onder deze doelgroep, al is ijs niet mijn grootste favoriet. “Hey,.. dit is,.. uh,.. wat een bekende smaak zeg.  Sja, hmmm… wat is het? Zo dit…

Lees meer Bokkenpootjesijs

Toetjes

Een recept voor rood-fruit met witte chocolademousse. Heb je wel eens iets gemaakt waarna alle dames unaniem je om het recept vragen? Dit is je kans. Dit overheerlijke recept heb ik gevonden in het kookboek van Yuri Verbeek. Yuri is een echte kookliefhebber en ik heb in 2010 kooklessen gevolgd bij zijn kookstudio “De Kokkerie“. Ik heb het recept op kerstavond gemaakt voor Anne en Gurkan en voor het grote 5-gangen-diner voor de verjaardag van…

Lees meer Gemarineerd rood fruit met witte chocolade mousse – Koningin der toetjes

Toetjes