Recept voor een verrassend yoghurttoetje ~
Soms eet je iets lekkers en dan denk je … “Wát zit er in?” Je herkent wel wat smaken maar het gerecht zelf houdt de ingrediënten subtiel verborgen. Dat was het effect voor mij bij dit toetjesrecept van mijn HR-collega. Het was weer eens ‘Q-sessie-tijd’ voor ons HR team en dus ook tijd om weer heerlijkheden op tafel te toveren. Sindsdien heb ik het ook vaak zelf gemaakt en met veel plezier de reacties afgewacht van nietsvermoedende gasten. Hmmmm… wat zou er allemaal in zitten?
Bij voorkeur maak je dit recept voordat je gaat kokkerellen en bewaar je het toetje nog even in de koelkast. Je kunt het zelfs een dag van tevoren maken, als je dat handig – of nog lekkerder – vindt. Het effect zal zijn dat de volgende dag de gember nog net iets meer smaak heeft gegeven aan de yoghurt.
Ingrediënten griekse yoghurt met een verrassingen
Voor 6 personen
- 0,5 liter dikke Griekse yoghurt
- 3 gemberbolletjes
- 100 gram witte chocolade
- 50 gram gehakte walnoten
- 6 hele walnoten als garnering
Download onze inkooplijst Griekse yoghurt
De griekse yoghurt met een verrassingen maken
Doe de Griekse yoghurt in een schaal. Snijd de gemberbolletjes eerst in heel dunne plakjes, daarna in reepjes en daarna in heel kleine blokjes. Doe ze bij de yoghurt.
Nu de witte chocolade. Breek de chocolade in de lengte en ‘duw’ of hak er met een goed mes dunne reepjes chocola van. Je wilt ervoor zorgen dat de witte chocola textuur geeft aan de yoghurt, dus hak ze niet tot chocolademoes 🙂
Doe de stukjes witte chocolade bij de yoghurt.
Dan de noten. Kijk even of er hele walnoten tussen zitten en bewaar er een aantal voor de garnering. (Overigens als je jouw gasten wilt laten raden naar de ingrediënten, dan kun je deze garnering beter laten zitten). Hak de rest van de walnoten – ongeveer 50 gram – fijn. Voeg ook deze toe aan de yoghurt. Roer alles goed door elkaar en dek de schaal af met folie. Zet de yoghurt nog even in de koelkast.
Opdienen
Serveer de yoghurt op een schoteltje of in een dessertschaaltje. Schep niet teveel op, want deze yoghurt is best vullend. En, daar bovenop is het natuurlijk ook lekker om nog een beetje te nemen als je nog niet verzadigd bent.
Als alternatieve garnering gebruiken we ook wel eens fruit: blauwe bessen of geroerbakte stukjes appel doen het ook goed.
Eet u smakelijk!
Jeroen & Wendy
Ben jij de eerste die reageert?