Wortelsalade

Een recept voor een frisse wortelsalade~

Dit is een echte Wendy-salade. Fris, fruitig en gezond. En in tien minuten klaar. Je kunt er ook nog wat plakjes banaan bij doen als je het nog net iets zoeter wilt maken. Wij vinden deze salade zo het lekkerst.

Ingrediënten wortelsalade

Ingrediënten wortelsalade
Ingrediënten wortelsalade

Voor 4 personen als bijgerecht – voor 2 personen als lunchmaaltijd

  • 3 winterwortels – ongeveer 350 gram
  • 2 mandarijnen
  • 1 appel
  • 50 gram walnoten
  • 1 handje rozijnen
  • 1 handje gedroogde cranberry’s/li>

De wortelsalade maken

Schraap de wortelen schoon of schil ze. Rasp de wortelen met de grove rasp. Doe ze in een kom of saladeschaal. Pel vervolgens de mandarijnen en snijd ze in kleine stukjes. Hoe kleiner je ze snijdt des te beter mengt de salade straks. Voeg de mandarijnstukjes bij de geraspte wortel. Daarna was je de appel goed schoon, zodat je de appel met schil en al kunt gebruiken. Snijd de appel ook in kleine stukjes en doe ze in de kom. Tenslotte hak je de walnoten fijn en deze gaan uiteraard ook in de salade. Husselen … en klaar.

Als je de salade niet gelijk gaat opeten, is het handig om de appel nog een beetje te besprenkelen met citroensap, als je dat in huis hebt. Op deze manier voorkom je dat de appelstukjes bruin worden.

Schil de wortel, verwijder de kontjes
Schil de wortel, verwijder de kontjes
Rasp de wortel
Rasp de wortel
Pel de mandarijn. Snijd de partjes in 4 stukjes
Pel de mandarijn. Snijd de partjes in 4 stukjes
Snijd de appel in kleine stukjes
Snijd de appel in kleine stukjes
Hak de walnoten klein
Hak de walnoten klein
Doe alles bij de geraspte wortel
Doe alles bij de geraspte wortel
Roer alles door elkaar
Roer alles door elkaar

Eet u smakelijk!
Jeroen & Wendy
Frisse wortelsalade

2 reacties

  1. En niks geen dressing? Ik zou behoorlijk geneigd zijn er direct iets aan toe te voegen, alhoewel ik begrijp dat het dan wel meteen ongezonder kan worden.

    mei 22, 2016
    Beantwoord
    • Wendy fotografeert (voor) goddelijke recepten
      Wendy zei:

      Hallo Nell,
      Er kan zeker nóg wel iets door, wat je lekker vindt.
      We doen er soms wel eens wat walnotenolie doorheen, de “echte” pure walnotenolie uit Frankrijk. Maar persoonlijk vind ik het niet echt nodig omdat de mandarijnen het geheel al heel sappig maken.

      Veel plezier met experimenteren. Als je er een goddelijke dressing bij uitvindt, horen we het het graag.

      Groeten,
      Jeroen & Wendy

      mei 22, 2016
      Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *