Mexicaanse kippenbouillon

Een recept voor een pittige Mexicaanse kippenbouillon ~

Ik wilde graag rode mole maken. Nou heb ik een fanastisch Mexicaanse kookboek. Echter, de meeste recepten in dit boek hebben een uitdaging. Bij het bestuderen van de ingrediëntenlijst valt het op dat het boek meestal verwijst naar 1 of 2 andere recepten uit hetzelfde boek. Zo ook met de rode mole. Je moet eerst de kippenbouillon maken voordat je aan de slag kunt met hetgeen je eigenlijk van plan was.

Wat heb je nodig

voor 2 liter

Ingredienten Mexicaanse kippenbouillon
Ingredienten Mexicaanse kippenbouillon

Bij veel van de Mexicaanse gerechten is het wel even zoeken naar de ingrediënten. Deze kun je heel goed kopen bij deze webshop.

  • 1 ui
  • 1 bol knoflook
  • 1 jalapeñopeper
  • 2 liter water
  • 1 kg kippenvleugeltjes
  • 150 gr chipotlepepers in adobosaus. winkel
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 theelepels komijn
  • 4 theelepels gerookte paprikapoeder dulce (pimenton)
  • 50 gr achiotepasta. winkel

Download onze inkooplijst mexicaanse kippenbouillon

Aan de slag

Stap 1: Grillen

Zet de oven op de boven grill op de hoogste stand zodat hij al kan voorverwarmen.
Pak een bakblik. Leg er bakpapier in, dat scheelt schoonmaken als we klaar zijn. Snijd de bol knoflook overdwars doormidden. Doe hetzelfde met de ui. Snijd de peper in ringen, of als je een potje hebt zoals wij dan is dat al gedaan. Leg de ui, knoflook en pepers in het bakblik en zet ze 10 minuten in de oven.

Halveer de ui en knoflook
Halveer de ui en knoflook
Leg de ui, knoflook en jalapenos in een ovenschaal
Leg de ui, knoflook en jalapenos in een ovenschaal
Gril de ui, knoflook en peper
Gril de ui, knoflook en peper

Stap 2: De bouillon bereiden

Zet een grote pan met 2 liter water op het vuur.

Doe alle ingrediënten in de pan en laat het aan de kook komen. Draai het vuur iets terug en laat het 45 minuten tot een uur zachtjes pruttelen.

Doe de knoflook in een pan met water
Doe de knoflook in een pan met water
Voeg de ui toe
Voeg de ui toe
Voeg de jalapenos toe
Voeg de jalapenos toe
Voeg 2 kaneelstokjes toe
Voeg 2 kaneelstokjes toe
Voeg een halve chipotlepeper toe
Voeg een halve chipotlepeper toe
Voeg de kippenvleugels toe
Voeg de kippenvleugels toe
Voeg de pimenton toe
Voeg de pimenton toe
Voeg de komijn toe
Voeg de komijn toe
Voeg de achiote pasta toe
Voeg de achiote pasta toe
Laat het 45 min tot 1 uur pruttelen
Laat het 45 min tot 1 uur pruttelen

Stap 3: De bouillon zeven

Zet een grote kom klaar, pak een zeef en giet de bouillon met alle ingrediënten door de zeef. Je bouillon is klaar voor gebruik.

Zeef alles. De bouillon is klaar
Zeef alles. De bouillon is klaar

Vis de kippenvleugeltjes uit de zeef. Deze zijn heerlijk om direct op te smullen of om later tijdens een borrel op te warmen. Als je ze bewaart. Laat ze dan afkoelen en vries ze in.

Wij gebruikten deze bouillon voor het maken van de rode mole poblano. De bekende chocoladesaus uit Mexico.

Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen

Ben jij de eerste die reageert?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *