Een lunchrecept voor een
Tijdens onze culinaire vakantie op La Palma sloegen we graag de favoriete boterham met pindakaas over om ook tijdens de lunch iets bijzonders uit te proberen. Uit ons grote tapasboek haalden we dit verrassende lunchgerecht: een tonijn tortilla, niet zomaar een gebakken eitje…
Wat heb je nodig
Voor 2 personen- 1 blikje tonijn
- 3 eieren
- 250ml room
- 1 of 2 groene (punt)paprika’s
- peterselie
- peper en zout
Voor de tomatensalsa
- 2 of 3 tomaten
- knoflook
- suiker
- peper
Aan de slag
Je snijdt de tomaten en knoflook fijn en verwarmt ze met wat suiker en peper in een steelpannetje. Maak de tomatensalsa het liefst een dag eerder dan is hij nog lekkerder. Warm de salsa in dat geval alvast weer op.
Ter voorbereiding snijd je de paprika’s in kleine stukjes, open je het blik tonijn, klop je de eieren in een kom en voeg je hieraan peper, zout en fijngesneden peterselie toe.
Fruit de paprika en als ze beetgaar zijn voeg dan de tonijn toe, bak deze mee. Schenk daarna de room in de pan en zet het vuur laag.
Pak een andere koekenpan en bak daarin de helft van het eimengsel aan beide zijden tot het gaar is. Leg dan net naast het midden van het ei de helft van het paprika/tonijn mengsel en vouw het ei dubbel. Leg het ei op een bord. Herhaal dit met de andere helft van het eimengsel.
Leg twee stukken toast op elk bord en schep wat salsa over het ei, schenk er een heerlijk glaasje jus bij en smullen maar.
Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen
Ben jij de eerste die reageert?