Een recept voor echte Engelse scones
Van fouten leer je. Ik zal in ieder geval nooit meer bloem verwarren met zelfrijzend bakmeel. En zeker niet als het gaat om de bereiding van heerlijk zachte, lichte en luchtige scones. Ooit gaf ik aan vrienden een ‘scones-waardebon’ voor de bereiding van een heerlijk ontbijt, als housewarming cadeautje. Goeie grap dat dit goed bedoelde cadeautje uitmondde in nogal stevige deegklompjes. Niet-te-eten…maar we hebben er wel smakelijk om gelachen.
Ondertussen zijn we een paar jaar verder en wordt het tijd dat ons lekkernijenblog verrijkt wordt met de lekkerste variant van deze traktatie. Dit favoriete high-tea-recept van de Britten is oorspronkelijk een broodrecept uit Schotland. Traditioneel eet je scones met clotted cream, een heerlijke room waar een beetje brandy aan is toegevoegd, en jam of honing. Clotted cream is in Nederland steeds beter verkrijgbaar; de versie die we in dit recept gebruikten vonden we bij de Jumbo, bij de versafdeling voor kaas.
Wat is nu het geheim voor de aller zachtste, lichtste en luchtigste scones? Doe-niet-teveel-met-het-deeg: oftewel houd de handeling van het deeg simpel (en luchtig).
Ingrediënten scones
Voor 16 scones, 4 personen
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 40 gram ongezouten roomboter
- 25 gram basterdsuiker
- 1 groot ei
- ongeveer 125 ml melk
- clotted cream
- frambozenjam
Daarnaast heb je een uitsteekring nodig: wij gebruiken een ring met een diameter van 5 cm.
Download onze scones inkooplijst.
De scones maken
Stap 1: De voorbereiding
Haal het rooster of de bakplaat uit de oven en bedek het met bakpapier (zo voorkom je dat je dit straks nog met plakkerige deeg handen moet doen als je de scones aan het maken bent).
Zet de oven op 225 graden.
Stap 2: Het beslag maken
Meet het zelfrijzend bakmeel af (225 gram) en doe het in een kom. Voeg de theelepel bakpoeder toe. Snijd de boter in plakjes en doe ze ook in de kom. Wrijf met je vingers de boter door het meel. Blijf wrijven tot alle boter fijne korrels vormt met het meel. Voeg als laatste de 25 gram basterdsuiker toe en roer dit door het meel.
Doe het ei in een maatbeker en vul deze aan met de melk tot 150 ml. Klop het ei door de melk. Houd ongeveer twee eetlepels apart, deze hebben we nodig om de scones mee te bestrijken voordat ze de oven in gaan.
Giet het ei-melk-mengsel al roerend door het meel tot er een zacht deeg ontstaat. Gebruik niet alles van het mengsel, maar juist zoveel totdat je deeg nat genoeg is. Ik roer eerst met een vork tot er een soort deegbal ontstaat. Daarna kun je steeds rustig een beetje ei-melk toevoegen en de bal dan door het meel blijven rollen zodat hij langzaam groeit. Dit is het doe-niet-te-veel-met-het-deeg-moment: ik kneed het deeg niet, daardoor blijft het luchtig. Het deeg voor de scones moet een beetje vochtig en plakkerig zijn, ze rijzen dan beter. De uitdaging is vochtig deeg, maar niet zo nat dat het aan de deegroller plakt.
Stap 3: De scones maken
Strooi wat bloem over je werkblad. Wij gebruiken volkorenbloem, dat geeft nog een extra bite aan de scones. Leg de deegbal op het werkblad, doe wat bloem over je deegroller en rol het deeg rustig en uit tot een dikte van 1,5 tot 2 cm. Voor het maken van de scones gebruiken wij een uitsteekring van 5 cm.
Wrijf de rand van de uitsteekring in met bloem en druk deze recht naar beneden. Schudt een beetje zodat de scones los komt. Ik draai de ring niet omdat de scones anders scheef rijzen in de oven. Til de ring recht omhoog en leg de scone op het rooster met bakpapier. Herhaal dit tot er geen plaats meer is in je deeg om een hele scone uit te drukken.
Voeg het deeg bij elkaar, maak er een bal van en rol deze weer uit. Druk weer wat scones uit het deeg tot al het deeg op is.
Stap 4: De scones in de oven
Bestrijk de scones met wat van het ei-melk-mengsel dat je eerder opzij had gezet. Zet de scones in de oven en zet de timer op 10 minuten. Als de tijd verstreken is kijk dan of ze goed zijn of geef ze nog een minuut of 3-4. Dit hangt echt af van je oven. De scones zijn klaar als ze goudbruin gekleurd zijn. Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen om verbrande vingers te voorkomen.
Opdienen
Scones eet je traditioneel met frambozenjam en clotted cream. Clotted cream kun je kopen bij de Jumbo. Helaas kun je het slechts een paar dagen bewaren als het is geopend, dus dik besmeren die scones. Daarnaast is het vast overbodig om te vermelden dat scones het lekkerst zijn als je ze direct opeet als ze klaar zijn. Leg daarom de scones rechtstreeks uit de oven in een schaal (brand je handen niet), schep de clotted cream en de jam in kleine schaaltjes en zet dit alles met een paar bordjes op tafel. Snijd een scone doormidden en besmeer beide helften met een beetje jam en clotted cream. Smullen maar.
Eet u smakelijk!
Wendy & Jeroen
Dag!
Wat een prachtige weergave van de bereiding weer! Wat een werk heb je daaraan, naast de bereiding van het gerecht. Maar uiterst informatief hoor! En het zet aan tot zelf doen. Das mooi als je dat voor elkaar krijgt.
Scones zijn smullen!
Ooit tijdens een high tea scones gegeten met een dame. Onvergetelijk. Zowel de dame als de scones. Mooi hè!
Groet!
Prakkie
Wat een prachtige uitleg! Vanmiddag had ik een high tea en daar had ik een heerlijke scone, daarom was ik nu op zoek naar een leuk recept hiervoor. Dit recept lijkt me, zeker met alle foto’s erbij, het proberen waard!
Oeh, scones met clotted cream en frambozenjam. Met een kopje Engelse thee … wake me up!
Overigens bak ik zelf scones wel met patentbloem, en voeg dan naast een combi van bicarbonaat + wijnsteenzuur karnemelk toe i.p.v. gewone melk. Het proberen waard misschien.
Hoi Nel, bedankt voor de tip, gaan we een keer proberen. Jeroen
Wat een mooie site en goed uitgelegd ! Ik heb ze net gebakken en ze zijn erg lekker ! Met een klein snufje zout misschien nog beter. Bedankt !
Jammer dat clotted cream niet zo makkelijk te krijgen is in NL
Je kunt hem tegenwoordig ook bij de jumbo kopen.
Bedankt voor het lekkere recept en de supergoede uitleg!
Voor jullie veel werk. Levert luchtige scones op!
Veel bak- en kookplezier toegewenst!
Hallo Wendy & Jeroen,
Net even ‘geoefend’ met scones maken, aangezien ik ze zaterdag voor een hightea ‘echt’ wil maken.
Mijn deeg was echter wel erg sticky, het plakte overal aanvast. Gevolg, paar hoopjes deeg op het bakpapier. Wat zou de reden kunnen zijn? Misschien te veel van het ei-melk-mengsel appart gehouden?
Ik hoor het graag.
Hoi Elke, waarschijnlijk heb je het deeg dan net te nat gelaten (dat gebeurde mij ook de eerste keer) nu herken ik het sneller als het te nat is, en dan voeg ik nog net een beetje bloem toe om te voorkomen dat het overal aan plakt. Jeroen
ziet er goed uit ga het uitproberen voor Pasen
Wat een geweldig leuke site en wat een handig en lekker recept :-)! Heerlijk! Dankjulliewel 🙂
Ik heb dit vandaag gemaakt en het smaakte geweldig. Voortreffelijk. Ik weet gewoon zeker dat we dit vaker maken. Bedankt voor het delen en een vrolijk Pasen.
Ze staan in de oven en het ruikt al heerlijk….. Ik vond het alleen teveel gedoe om ze uit te steken, dus ik heb er met een natte lepel bolletjes van gemaakt en die op de bakplaat gelegd. Dat ging prima!
Heerlijk ik zit er nu van te smullen ondanks dat mijn deeg te nat was zijn ze toch heerlijk gelukt… Ik ben gewoon weer even terug in de tijd toen ik als kind in Australië woonde … Alleen die clotterd cream nog kopen al zou ik niet weten hoe dat er uit ziet haha.
Gisteren High tea picknick in het bos met de scones volgens jouw recept! Daverend succes.
Tip: Clotted cream vervanger: 50-50 mengsel van geklopte slagroom (met suiker) en mascarpone. (Dus minder zoet dan slagroom en ook dikker en stroperiger)
Dank voor de suggestie Mo, handig voor lezers die het recept willen proberen maar geen clotted cream kunnen vinden. Groet, Jeroen & Wendy
Goed recept, erg duidelijk.
Het enig wat verdere opheldering zou kunnen gebruiken is dat het wellicht niet de bedoeling is om het ei-melk mengsel volledig door het deeg te mengen? Maar in plaats daarvan doorgaan met toevoegen tot het de juiste plakkerigheid heeft.
Dat ging, denk ik, bij mij vandaag mis. Als ik de reacties lees, bij anderen ook.
Hoi Klaas, bedankt voor het compliment en de tip. We gaan het meteen aanpassen. Wendy & Jeroen
Wat een fijne uitleg met die foto’s er bij! Veel eenvoudiger dan ik in eerste instantie had gedacht. De scones zijn in één keer gelukt en ruiken en smaken heerlijk!
Hoi Wilma, dank voor het compliment.
Ik heb ze net gemaakt en het ruikt heerlijk, alleen de scones zijn er vreselijk grauw uit!
Heerlijke scones, waren direct gelukt. Als ze grauw zijn, iets meer ei erop smeren voordat ze de oven in gaan.
Bedankt voor alle informatie.
vandaag een high tea georganiseerd voor mijn moeder die 65 werd. Eerst een recept uit de Allerhande uitgeprobeerd, zelf niet echt enthousiast over. Deze recept-versie daarna uitgekozen, en werd alom gewaardeerd! Bedankt voor de uitgebreide beschrijving.
Beste Jorine, wat een fijn compliment voor ons recept. Daar zijn we heel blij mee.
Hartelijk dank voor het delen van deze feedback.
Groetjes, Jeroen en Wendy
Goed recept! Ook ik heb eerst een recept van de allerhande uitgeprobeerd. Maar die scones smakten te veel naar bakpoeder…alles direct weggegooid. Toen op zoek naar iets anders en dus op jullie site terecht gekomen. Scones zijn lekker en luchtig maar bij mij zijn ze niet echt gerezen. En Mo’s tip van slagroom met mascarpone vindt ik super!
Hoi Antje. Leuk om te horen dat ze beter bevallen dan die van de allerhande 🙂
Wendy & Jeroen
Ik wil dit gaan maken als traktatie.
Moet het wel een dag van tevoren bereiden.
Heeft iemand tips hoe ik ze de dag erna het best kan oppiepen of is dat niet nodig?
Hallo Sacha,
Scones staan er om bekend dat ze het aller-allerlekkerst zijn als ze vers uit de oven – nog een beetje warm…
Omdat ze hier altijd allemaal op gaan, weten we niet zeker hoe ze de volgende dag smaken. Vermoedelijk zijn ze iets droger, en daardoor wat minder lekker. Misschien kun je het vooraf uitproberen, of ’s ochtends heel vroeg opstaan…? Als dat niet gaat dan luidt ons oprechte advies toch: niet doen. Wellicht kiezen voor iets dat meer lijkt op cake en er dan minder suiker in doen.
Groetjes,
Jeroen & Wendy
Allereerst complimenten voor de heldere uitleg. Paar uur geleden gemaakt volgens jullie recept. Idd veel luchtiger en lekkerder dan het recept van allerhande.
Wij doen ons best ze allemaal dezelfde dag op te eten maar dat lukt niet, dus ik zet ze in keukenrol en dan in een luchtdicht bakje. Volgende dag ff in de oven. Het is iets minder lekker maar nog steeds heerlijk smullen.
Hi Nikki. Dat is inderdaad altijd de uitdaging: niet teveel scones maken of alle scones toch opeten. Fijn dat ze goed gelukt waren. Wij moeten ze eigenlijk ook weer eens maken. Het is te lang geleden.
Deze zijn werkelijk ontzettend lekker!! Ik heb ze gemaakt voor een High tea, waren heel goed gelukt. Bedankt voor het recept en de duidelijke beschrijving!
Hoi Laura. Bedankt voor het fijne compliment. Wendy & Jeroen
Vandaag scones gemaakt volgens bovenstaand recept.
Waren in 1x perfect gelukt en smaakte heerlijk!! Echt van genoten bij de High Tea vanmiddag en vanavond als toetje. 🙂
Dank voor het lekkere recept en goede beschrijving!
Prima recept. Bij mij kloppen de aantallen niet. Ben voor 16 stuks gegaan maar toen kon ik ze niet dikker maken dan 1/2 cm. Kortom hoe kan het dat het jullie wel lukt? Heb dus gewoon te weinig deeg. De smaak was echt goed maar ze bleven dus klein, niet zo mooi uitgerezen.
Hallo Ingeborg, kan het zijn dat de uitsteekring groter is dan die wij gebruiken? Ik heb het nog even opgezocht en die van ons heeft een diameter van 5 cm. Misschien is dat wat kleiner dan je gewend bent. We vinden het effect dat je nog één (en nog één) kan pakken wel leuk.
Groeten van Jeroen en Wendy
Ik heb je recept én uitleg gebruikt om scones te maken voor een high tea met collega’s. Wat een gemak zo! Mijn collega’s hebben er heerlijk van gesmuld! Volgende keer maar 2x de hoeveelheid maken dus!!
Hallo Wendy en Jeroen,
Leuke website en prima recepten. Heb vorige week de Italiaanse rollade gemaakt, heerlijk. Net de scones gemaakt. Smaakten echt Engels maar waren ook bij bij niet heel erg goed gerezen. Enig idee hoe dat kan komen?
Groetjes Anja
Hoi Anja,
Wat fijn dat de Italiaanse rollade lekker smaakte. en de scones natuurlijk ook. Ik denk dat wij ze nog een keer gaan maken om te kijken waarom het bij ons wel lukt. Nu weet ik wel dat onze scones wat kleiner zijn dan ze ‘normaal’ zijn en dat je het deeg echt minder moet uitrollen zodat je scones in het begin al dikker zijn.
Groet
Jeroen
Hallo,
Ook ik heb ze eerder uit de Allerhande gemaakt en vond ze wat droog. Ga nu jullie recept gebruiken.
Mijn clotted cream maak ik van 250 gr. mascarpone en 200 gr. crème fraiche.
Hoi Ellen. Ik ben benieuwd of ze beter bevallen dan die uit de allerhande 😉
Hoe lang duurt het maken van het deeg ongeveer ?
Het maken van het deeg neemt ongeveer 20 min in beslag
Hoi,
Kun je er ook vulling in de scones doen, b.v. rozijnen,cranberries of iets anders? Zoja hoeveel dan?
Groet
fred
Hoi Fred, wij denken van wel. Lekker, met rozijnen. We hebben het zelf nog niet gedaan dus we hebben daar geen best-practice voor. Ik denk dat we het wel een keer gaan proberen. Lekker scones met rozijnen. Wendy & Jeroen
Zitten nu in de oven. Ben benieuwd!
Hoi,
Voor het paasontbijt op mijn werk had ik de scones gemaakt. Het leken uit de kluiten gewassen poffertjes, maar werden door iedereen gewaardeerd (waarschijnlijk heb ik het deeg teveel gekneed). Nu heb ik ze voor de fun nogmaals gemaakt en nu zien ze er wel iets luchtiger uit. Bedankt voor het heerlijke recept. En de clotted cream maak ik met 1 deel crème fraiche en 2 delen mascarpone. Lekker fris en dan in combinatie met de jam, mmmmm. Zo wordt het niet té machtig. Heerlijk, bedankt voor het recept.
Net gemaakt voor Pasen, ze waren perfect!! Volgende keer laat ik het beslag tussendoor wel een halfuurtje rusten in de koelkast!
Hoi,
Zou je dit recept ook glutenvrij kunnen maken? Met glutenvrij meel? Maar wat kun je dan als alternatief voor het bakmeel gebruiken?
Groetjes
Hallo Nienke,
Zelf hebben we dit nog niet geprobeerd. Maar ik denk dat je inderdaad glutenvrij meel kunt proberen en wellicht dat je dan wat extra bakpoeder kunt toevoegen voor het rijzen. Zelfrijzend bakmeel is een mix van bloem, bakpoeder en (zuiverings)zout. Op deze wikipagina vind je de verhouding van ingrediënten: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zelfrijzend_bakmeel
Veel succes!
Groeten,
Jeroen & Wendy
Mooi recept ga het meteen uit proberen dank jullie wel
Heb ze gister gemaakt en ze waren heerlijk, ook vandaag nog van gegeten dan zijn ze ook nog erg lekker.
ik vind ze met gewone melk veel lekkerder dan met karnemelk zoals ook wel aanbevolen word maar dat is denk ik voor ieder persoonlijk.
Dank je voor de hele goede uitleg.
groetjes
Hoi Paula. Fijn om te horen dat ze gelukt zijn. En bedankt voor het compliment over de uitleg.
Ik heb ze inmiddels een aantal keer gemaakt, steeds even net iets anders.
IK merk dat die van mij wat kruimelig worden aan de bovenkant, kan dit komen omdat ze dan nog teveel plakken en ik ze met de hand rol (dan ziet het wat piekerig eruit na het rollen wegens het plakken aan de hand)?
En ik gebruik zelf tot 125 ipv tot 150 melk gezien het dan gigantisch bleef plakken, ik moest erg veel bloem bijgebruiken wat ik zonde vond.
Ik gebruik overigens geen suiker in het recept, kan dit nog wat schelen in manier van rijzen?
Vroger heel wat scones gemaakt met en voor mijn kinderen met een recept van mijn Engelse buurvrouw.
Gisteren even niets te doen, lekkere trek en toevallig jouw recept tegen gekomen. Heerlijk !
Beslist voor herhaling vatbaar!
Hoi Paul. Wat leuk! en fijn dat het recept bevalt. Dat horen weg graag. Jeroen & Wendy
Hoelang kan de scones bewaren? Ik wil ze vanavond maken voor morgen ochtend? 10.00 ong morgenochtend! Groetjes
Hoi Simone. Vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerste, maar als je ze ’s avonds maakt en goed luchtdicht verpakt zijn ze dag erna ook vast nog lekker.
[…] genoeg om weer eens scones te bakken. De gouden tip om luchtige scones te bakken vond ik op Goddelijke Recepten.nl: niet te veel kneden. Gewapend met zelfrijzend bakmeel, suiker, boter, ei en melk ging ik de strijd […]
Heel handig artikel! Deze ga ik zeker maken voor mijn high tea ?
Mooi. En bedankt voor het compliment. Veel plezier met je high tea.
hoi!
Goed basisrecept, ik heb wat probeersels gemaakt met verschillende toevoegingen. sinaasappelschil, venkelzaad, maanzaad, rozijnen, kaneel, kardemom… (allemaal verschillende) Niet traditioneel maar levert wel allemaal lekkers op!
Hoi Sara. Bedankt voor het compliment. Leuk dat je vanalles hebt toegevoegd. Die met kardemom lijken me lekker. Jeroen
De scones zijn heerlijk!!!! En ondanks dat ik geen bak wonder ben; is het mijn de 1e keer super gelukt.
Bedankt voor het makkelijke en lekker recept!
Hoi Annemarie. Wat leuk om te horen. Ik ben zelf ook geen bak wonder maar bij mij lukken deze ook altijd 🙂 Jeroen
Hoi,
Ik ga dit heerlijke receptje uitproberen voor onze paasbrunch. Kan ik het deeg de avond ervoor maken en ze de volgende dag pas afbakken, zodat ze toch lekker vers zijn?
Groetjes,
Karin
Hoi Karin. Sorry, reactie is net te laat. Wij zouden het deeg niet een nacht ervoor maken. Dus toch s ochtends de keuken in. Succes jeroen
Vandaag voor onze Paasbrunch gezocht naar een recept voor scones.
Ik heb zojuist jullie recept gevolgd gezien de lovende reacties. Het is eenvoudig te maken dankzij jullie goede uitleg! Chapeau daarvoor.
Ze zijn goed gelukt en zien er zeer smakelijk uit. Het formaat nodigt inderdaad uit om er meer dan 1 te eten. Ben benieuwd wat mijn gasten ervan zullen zeggen.
Ook voor jullie fijne Paasdagen.
Hoi Marij. Wat een leuke reactie. Fijn dat ze er goed uitzien. We zijn benieuwd wat je gasten ervan vinden. Wendy & Jeroen
Binnenkort workshop ,bloemschikken thema high-tea, ga zeker recept van de scones gebruiken om te serveren, alsook de sandwiches zalm en tonijn enz…
Proficiat met de duidelijke site,is een uitdaging om uit te proberen
Stuur u wel en verslag en foto door
creatieve groetjes
esly
Hoi esly. Bedankt voor het compliment. Leuk om te horen dat je het recept gaat proberen. We zijn benieuwd naar het resultaat
Heel goed recept en duidelijke uitleg 🙂
Ze smaken echt heerlijk !
Dank jullie wel.
Groetjes van Petra
Nadat ik al een aantal keer een high tea heb gehad met heerlijke scones dacht ik,.dit wil ik ook kunnen maken,.Vaderdag was een goed moment,.met jullie beschrijving naast de ingredienten op mijn aanrecht ben ik samen met mijn zoontje van 3 aan de gang gegaan,.alles ging goed en de scones waren echt heel lekker! We hebben er allemaal heerlijk van gesmuld 🙂
Bedankt voor de duidelijke uitleg en het heerlijke recept.
Groetjes,
Britt
Ik heb een heteluchtoven. Ik krijg alles netjes zoals op de foto’s, behalve worden ze niet groter als soesjes. Geen broodjes dus. Kleur en smaak zijn prima. Moet een heteluchtoven misschien lager in temperatuur staan?
Groetjes,Aline
Ben benieuwd naar de oveninstelling die je gebruikt. En, geen hete lucht instelling toch?
Oei, goede vraag. Ik weet niet hoe die instelling heet maar het is de meest standaard instelling van onze oven 🙂
Vandag een high-tea met vriendinnen voor mijn verjaardag.
Nog nooit,scones gemaakt en dankzij jullie recept helemaal gelukt !
Ik heb van puur contentement nog een lading gemaakt.
Ik wou een foto meesturen maar daar is geen ruimte voor voorzien of toch ?
Ik hou heel erg van de scones van mijn tante.
En ik heb het recept niet en als ik al die reakties hoor denk ik dat dit recept precies goed is
Een tip:
• ik vind het altijd heel lekker als je als je na het mengsel van eieren en melk toegevoegd hebt er nog wat bruine suiker bij toevoegt en dan pas in de oven doet dan is het nog lekkerder.
Ik hou heel erg van de scones van mijn tante.
En ik heb het recept niet en als ik al die reakties hoor denk ik dat dit recept precies goed is
Een tip:
• ik vind het altijd heel lekker als je als je na het mengsel van eieren en melk toegevoegd hebt er nog wat bruine suiker bij toevoegt en dan pas in de oven doet dan is het nog lekkerder.
Iedereens scones hier zijn gelukt maar die van mij zijn net koekjes… totaal niet gerezen en zo hard als steen. Had de oven gewoon op 225 en geen patentbloem ipv zelfrijzend bakmeel gebruikt. Recept gewoon gevolgd, en toch mislukt…
O O O we hebben zitten smullen. Zelf maak ik altijd bramenjam en dan die scones erbij en natuurlijk clotted cream (ja die van de Jumbo). En ik had geen ronde uitsteekring, wel een ongeveer evengroot hartje. Hele fijne uitleg met die duidelijke foto’s erbij. Bedankt.
Super uitleg over het deeg en de foto’s !
Echt een top recept!
nice. Dat soort complimenten horen we graag.
Als je zelfrijzend bakmeel gebruikt heb je echt geen bakpoeder meer nodig. Vervang de melk door karnemelk of yoghurt. En rol het deeg niet uit maar probeer het eens met een ijslepel . Geen vieze handen en fantastisch resultaat
Jaja, als je voor de eerste keer scones maakt weet je nog niet wat het totdat ze uit de oven komen. Na 2 x keer maken ben ik het plakkerig deeg in cupcakevormen met een lepel gaan doen. Eerst de helft dan frambozenjam erop en daarne de rest van het deeg. Op jullie recept heb ik 8 scones gehaald. Ca 12 minuten op 175′ c in de warme luchtoven gebakken. Ook nog bovenop het deeg een paar hazelnoten gedaan. Dit smaakte heel goed. Bij deze werkwijze heb je de volgende dag ook nog goed eetbare scones. Wat die slagroom betreft: persoonlijk niet zo lekkere combinatie. Alleen op de bodem van de vormen leg ik een papiertje en de zijwanden smeer ik met boter. Groetjes Peter
Prima recept! Prima handleiding! Vanmorgen gebakken en bij de lunch worden ze opgegeten. Goed voorverwarmd en laag (2e rek) in de oven gezet. Gebakken met alleen bovenwarmte! In onze oven 9-10 minuten baktijd!
Geweldig recept, ik heben al vaak scones gebakken en eerst altijd met een recept van AH. Daarna veel uitgeprobbert en nu deze, en dat wordt nog blijvertje! Ik print m uit voor de volgende keer, bedankt voor dit goede recept, ze zijn mooi gerezen en precies goed, groetjes Juliette
Dank voor het compliment. Wel af en toe terugkomen hè 😉
Misschien een domme vraag maar wat voor boter heb je gebruikt?
Hi Michael. Goeie vraag! Ik zie dat we het niet goed beschrijven en je het ook niet op de foto kunt zien. Ik pas het direct aan. Het is roomboter.
hoi Jeroen,
er staat nu ingezouten roomboter. betekent dat ongezouten roomboter of gezouten roomboter?
Hoi Minke. Dat moet natuurlijk ongezouten zijn. Ik pas het aan. Dank voor het opmerken!
Hallo,
Ik wil niet de gene zijn die zeurt hoor, maar op het einde zeg je dat je de scone moet opensnijden, maar origineel moet je de scone openbreken en de helften apart van elkaar eten.
Ha roan. Hahaha. Wat fijn dat je zeurt! Dat wisten we niet. We gaan dat de volgende keer proberen en we zullen de tekst aanpassen. Jeroen
Recept was heel duidelijk, dus aan de slag… maar mijn scones rijzen niet, wat doe ik fout. Ik denk dat ik alles volgens het boekje heb gedaan
Hoi Mila, dat is jammer! moeilijk te beoordelen vanaf hier. Meestal heeft het toch te maken met oude gist. Deze is niet meer werkzaam. Een andere optie is dat de ingrediënten en de rijs plaats te koud zijn. Wat ook een reden kan zijn dat het zout in aanraking is gekomen met de gist. Dan werkt de gist ook niet lekker.
Vandaag het recept voor de scones geprobeerd. Waren overheerlijk en perfect. Jullie recept gevolgd doch enkel karnemelk gebruikt ipv melk. Hartelijk dank. Zeker voor herhaling vatbaar !
Wat fijn dat ze goed zijn gelukt!